Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζελένσκι: «Οι Ρώσοι έχουν μαζί τους κινητά κρεματόρια»

Λόγο για κινητά αποτεφρωτήρια των Ρώσων κάνει ο Ουκρανός πρόεδρος!

O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα κατά τη συνάντηση του με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ότι τα ρωσικά στρατεύματα που έχουν εμπλακεί στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έχουν φέρει μαζί τους κινητά κρεματόρια, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform.

«Το ξέρετε ότι (σ.σ. τα ρωσικά στρατεύματα) έχουν φέρει μαζί τους κρεματόρια; Απλά έφεραν μαζί τους κρεματόρια. Δηλαδή δεν ετοιμάζονται να δείξουν στις οικογένειες τους, στις μητέρες, ότι τα παιδιά τους σκοτώθηκαν, ότι τα σκότωσαν, ότι ήρθαν στην Ουκρανία για να μας σκοτώσουν και εμείς υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας, την ελευθερία μας, τα σπίτια μας, για αυτό πεθαίνουν.

Αυτά τα παιδιά μεταφέρουν αυτά τα κρεματόρια… Καταλαβαίνουν ότι μεταφέρουν κάτι που για τα ίδια… Αυτό είναι απλά φοβερό… Δεν καταλαβαίνω… Αυτές είναι πράξεις γενοκτονίας και φασισμού», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι είπε ότι οι Ουκρανοί δεν θέλουν να σκοτώνουν Ρώσους στρατιώτες και υπογράμμισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και οι Ουκρανοί γιατροί δείχνουν ανθρωπιά, σώζοντας τους Ρώσους αιχμαλώτους τραυματίες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, απαντώντας στο ερώτημα για την υποστήριξη που έχει η Ουκρανία εκ μέρους του Ισραήλ, είπε ότι έχει καλές σχέσεις με το Ισραήλ, αλλά δεν νιώθει ότι αυτό έχει «τυλιχθεί με την ουκρανική σημαία» ενώ ευχαρίστησε τους Εβραίους για τις προσευχές τους στο τείχος των δακρύων στην Ιερουσαλήμ.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βοηθάει την Ουκρανία με πολλούς τρόπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ