Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζελένσκι σε Ρώσους μισθοφόρους: «Η χειρότερη απόφαση της ζωής σας»

Ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε έκκληση στους εν δυνάμει Ρώσους μισθοφόρους.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε όσους μισθοφόρους προσπαθούν να ενώθούν με τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία ότι θα ήταν «η χειρότερη απόφαση της ζωής σας».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook το βράδυ της Πέμπτης την 22η ημέρα του πολέμου στη χώρα του, απευθυνόμενος προς στρατιώτες που θέλουν να βοηθήσουν τον εισβολέα εξηγεί πως «η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής είναι καλύτερη από τα χρήματα που προσφέρονται για μια σύντομη» και υποστήριξε ότι η Ουκρανία έχει πληροφορίες ότι ο Πούτιν στρατολογεί μισθοφόρους από άλλες χώρες, σημειώνοντας πως αυτό δεν θα τους βοηθήσει.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να κρατούν όλες τις βασικές περιοχές της χώρας, ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε πως νέοι ρώσοι στρατεύσιμοι έχουν συλληφθεί ως αιχμάλωτοι. «Δεν χρειάζόματε κανέναν αριθμό χιλιάδων νεκρών στρατιωτών», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στον λαό της Ρωσίας, ανέφερε: «Δεν θέλαμε αυτόν τον πόλεμο. Θέλουμε μόνο ειρήνη. Και θέλουμε να αγαπάτε τα παιδιά σας περισσότερο από ότι φοβάστε τις αρχές σας».

Ο Ζελένσκι μίλησε στο γερμανικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, έχοντας πράξει το ίδιο και με Βρετανούς, Καναδούς και Αμερικανούς. Είπε στο μήνυμά του στο Facebook ότι θα συνεχίσει να μιλά με χώρες εταίρους. «Αισθάνομαι ότι μας καταλαβαίνουν όλο και περισσότερο. Στην Ευρώπη, στον κόσμο, σε διάφορες χώρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ