Συνδεθείτε μαζί μας

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ξέσπασε στη Λαμία με ανατροπή (4-1)

Δυο γκολ πέτυχε ο Τοράλ

Δεν έχει διάθεση για περιπέτειες ο ΟΦΗ! Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας, επικράτησε 4-1 της Λαμίας στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» για την 3η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League και προσγείωσε στην πραγματικότητα την ομάδα της Φθιώτιδας μετά τις δύο νίκες της στο ξεκίνημα της διαδικασίας.

Στο μυαλό των κόουτς
Την κλασσική «συνταγή» του 3-5-2 επέλεξε για τον ΟΦΗ ο Βάλντας Νταμπράουσκας. Ο Μανδάς ήταν στην εστία, με τους Βούρο, Πασαλίδη, Διαμαντή στην τριάδα των στόπερ. Ο Λάρσον ανέλαβε όλη την πτέρυγα από τα δεξιά, ενώ αντίστοιχο ρόλο από την απέναντι πλευρά κατείχε ο Θοράρισον. Ντιουσέ και Μεγιάδο στον άξονα με τον Μπάκιτς να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Νέιρα και Ντίκο.

Από την άλλη μεριά ο Λεωνίδας Βόκολος παρέταξε τη Λαμία με 4-4-2. Ο Γκαραβέλης κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα οι Σιμόν, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος και Αμπάντα. Στα χαφ ο Τζανδάρης με τον Νούνιες, ενώ στις πτέρυγες ο Ντε Βινσέντι με τον Μαρτίνεθ κινούνταν πίσω από τον Βέργο και τον Καραμάνο.

Το ματς
Δυναμική εκκίνηση στο ματς με τον ΟΦΗ να απειλεί πρώτος μόλις στο δεύτερο λεπτό. Ωραία ενέργεια του Μπάκιτς από τα δεξιά προς τον Ντίκο, όμως η κεφαλιά του Γάλλου πέρασε παράλληλα από την εστία του Γκαραβέλη. Η απάντηση της Λαμίας ήταν άμεση με τον Σιμόν να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά με στόχο τον Βέργο που κοντρόλαρε, επιχείρησε να σουτάρει αλλά ο Πασαλίδης με προβολή έβαλε το «στοπ».

Στο 17’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι από τον Ευαγγέλου για τράβηγμα του Τζανδάρη στον Μπάκιτς, όμως ο Έλληνας ρέφερι δεν υπέδειξε πέναλτι. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το πρώτο γκολ του ματς με τη Λαμία να παγώνει το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι στην περιοχή, μπέρδεμα στην άμυνα του ΟΦΗ με Βούρο και Διαμαντή, με τον Μαρτίνεθ να επωφελείται από την κόντρα και να εκτελεί εν ψυχρώ τον Μανδά για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 29’ όταν ο Ντίκο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Μπάκιτς να κινείται σε ρόλο κρυφού φορ και να πιάνει την κεφαλιά χωρίς να βρει στόχο. O Σέρβος απείλησε και πάλι στο 31’ όταν μετά από έξυπνη κάθετη του Νέιρα, σταμάτησε την μπάλα και σούταρε άουτ.
Η ανωτερότητα της ομάδας του Βάλντας Νταμπράουσκας επιβραβεύθηκε με γκολ στο 42’. Γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας με τον Ντίκο να βρίσκεται έξω από την περιοχή και να σουτάρει με έξυπνο τρόπο στέλνοντας την μπάλα στην κλειστή γωνία του Γκαραβέλη για το 1-1. Μάλιστα οι Κρητικοί πρόλαβαν να ρίξουν και δεύτερη «μπαλοθιά» πριν βγει το ημίχρονο. Φάση διαρκείας στην περιοχή της Λαμίας, ο Μεγιάδο σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Τζανδάρη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Γκαραβέλη για το 2-1.

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή κυκλοφορώντας την μπάλα μπροστά από την περιοχή της Λαμίας αναζητώντας το τρίτο γκολ με το οποίο θα καθάριζε το ματς. Το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό με την ομάδα της Φθιώτιδας να παίρνει μέτρα στο ματς μετά τις αλλαγές του Βόκολου. Οι διορθωτικές κινήσεις του Έλληνα τεχνικού έκαναν τη Λαμία αρκετά πιο επικίνδυνη με αποτέλεσμα στο 63′ να χαθεί η σπουδαιότερη στιγμή στο δεύτερο μέρος.
Αντεπίθεση στο 63′ με τον Μπεχαράνο να τροφοδοτεί τον Βέργο στην περιοχή όμως το σουτ του Έλληνα φορ σταμάτησε στον τρομερό Μανδά που απομάκρυνε σε κόρνερ.
Η απάντηση των Κρητικών ήρθε στο 70′. Κυκλοφορία της μπάλας με τον Διαμαντή να βρίσκει τον Ντίκο στην πλάτη της άμυνας, ο Γάλλος σούταρε και ο Γκαραβέλης έδιωξε σε κόρνερ.
Ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν με δύο άμεσα «χτυπήματα» να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους με τον Τοράλ να μετατρέπεται σε «χρυσή» αλλαγή για τον Νταμπράουσκας. Αρχικά ο Ισπανός κατάφερε στο 78′ μετά το γύρισμα του Λάρσον να στείλει με υπέροχο πλασέ την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκαραβέλη για το 3-1. Η «ντοπιέτα» του Ίβηρα επιθετικού ολοκληρώθηκε μετά από 90 δευτερόλεπτα. Θαυμάσιος συνδυασμός, με τον Μοσκέρα και πλασέ του Τοράλ στην αριστερή γωνία του Γκαραβέλη για το τελικό 4-1 που έθεσε τον ΟΦΗ σε θέση ασφαλείας και έσπρωξε την ομάδα της Φθιώτιδας στον «γκρεμό»

MVP: Μπορεί ο Γιον Τοράλ να βρήκε δίχτυα δύο φορές, όμως ο Απόστολος Διαμαντής έκανε εξαιρετικό ματς. Άριστες τοποθετήσεις και πολλά ανεβάσματα με τα οποία δημιούργησε συνθήκες υπεραριθμίας στις επιθέσεις του ΟΦΗ. Μάλιστα από τον νεαρό αμυντικό δημιουργήθηκαν αρκετές καλές ευκαιρίες, ενώ από τα δικά του πόδια προέρχεται και η φάση κατά την οποία οι Κρητικοί έφτασαν στο τρίτο γκολ.

Οι ενδεκάδες:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Διαμαντής, Πασαλίδης (85′ Γιόχου), Βούρος, Θοράρινσον, Ντιουσέ (67′ Τοράλ), Μεγιάδο, Λάρσον, Μπάκιτς (79′ Περέα), Ντίκο (79′ Μοσκέρα), Νέιρα (68′ Φελίπε).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα (63′ Σαραμαντάς), Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης (63′ Μπεχαράνο), Μαρτίνεθ, Νούνιες, Σιμόν, Καραμάνος (63′ Τόσιτς), Ντε Βινσέντι (63′ Μεντίνα) και Βέργος (76′ Μανούσος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΟΦΗ