Συνδεθείτε μαζί μας

SUPERLEAGUE 1

Πήρε σπουδαίο βαθμό φεύγοντας αλώβητος από το «Βικελίδης» ο ΟΦΗ!

Ο ΟΦΗ «δραπέτευσε» από την έδρα του Άρη (0-0) και πήρε σπουδαίο βαθμό στην πρεμιέρα.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική της Super League 1 με τον ΟΦΗ να παίρνει σπουδαίο βαθμό (0-0) απέναντι στον Άρη.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να φύγει αλώβητος αγωνιζόμενος σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος, καταφέρνοντας, μάλιστα, να κρατήσει τον Άρη σε… χαμηλά επίπεδα όσον αφορά την εκτελεστική δεινότητα που έδειξαν οι «κίτρινοι» στα φιλικά προετοιμασίας τους.

Ο ΟΦΗ έβγαλε ψυχή, ο Νίκος Νιόπλιας από τον πάγκο ήταν άψογος όσον αφορά την τακτική προσέγγιση του αγώνα, παίρνοντας δίκαια τον βαθμό της ισοπαλίας σε μία δύσκολη έδρα απέναντι σε μία δυνατή ομάδα.

Στο μυαλό των κόουτς:

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Επασί κάτω από τα δοκάρια της ομάδας και τους Μαρινάκη, Πασαλίδη, Βούρο και Κοροβέση να απαρτίζουν την αμυντική τετράδα. Στη μεσαία γραμμή και σε ρόλο αμυντικού χαφ αγωνίστηκε ο Γκαγιέγκος, με τον Ντε Γκουζμάν να είναι δίπλα του και τον Νέιρα λίγο πιο μπροστά σε ρόλο «δεκαριού». Στα «φτερά» της επίθεση επιλέχθηκαν οι Καμάου (δεξιά) και Φαν Ντούινεν (αριστερά), ενώ στην κορυφή ήταν ο Καστάνιος.

Για τους γηπεδούχους ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και δίχως… Έλληνες. Στο τέρμα επιλέχθηκε ο Ντένις, δεξί μπακ ο Σούντγκρεν, αριστερό ο Λούμορ, ενώ Μπράμπετς και Φαμπιάνο αποτέλεσαν το δίδυμο στα στόπερ των γηπεδούχων. Στην μεσαία γραμμή οι Σάσα και Ντιαγέ ήταν τα αμυντικά χαφ. Ο Μαντσίνι έπεξε δεξιά, ο Γκάμα αριστερά και ο Μπερτόλιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καμαρά. Ο Άρης έχασε σημαντική ευκαιρία στο 33΄ με τον Καμαρά να κλέβει τη μπάλα από τον Πασαλίδη και να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Επασί.

 

Το ματς

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Άρης μπήκε πιο ορεξάτος αλλά γρήγορα ο ΟΦΗ έκοψε την ορμή των γηπεδούχων, χάνοντας μάλιστα σπουδαία ευκαιρία στο 3΄ με τον Καμάου να βγάζει τον Καστάνιος σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Ολλανδός επιθετικός του ΟΦΗ καθυστέρησε χαρακτηριστικά, με τον Μπράμπετς να τον προλαβαίνει και να παραχωρεί το κόρνερ. Στη συνέχεια ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, με την κεφαλιά του Μπράμπετς στο 7΄ να περνάει άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπρούνο Γκάμα έκανε το σουτ από πλάγια θέση με τη μπάλα να περνάει δίπλα από τέρμα του Επασί. Πολύ καλός ρυθμός στον αγώνα, με τον ΟΦΗ να είναι καλά στημένος αμυντικά και να προσπαθεί να φανεί απειλητικός σε αντεπιθέσεις με τον Καμάου να ξεχωρίζει στα πρώτα λεπτά. Στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε, κάτι που ωφελούσε τον ΟΦΗ, με την ομάδα του Ηρακλείου να μην αφήνει χώρους στους γηπεδούχους ώστε να φανούν απειλητικοί για την εστία του Επασί. Ο ΟΦΗ, όπως ήταν φυσιολογικό, πέραν της φάσης του Καστάνιος, δεν απείλησε τον Άρη στο πρώτο μέρος, αλλά ο Νίκος Νιόπλιας δε μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος από την αμυντική εικόνα της ομάδας του πηγαίνοντας στα αποδυτήρια ισόπαλη 0-0.

Στην επανάληψη ο Άρης ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στο 47΄ με τον Επασί να μπλοκάρει σταθερά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε ο Μαντσίνι. Στο 52΄ ο ΟΦΗ έκανε την πρώτη του αναγκαστική αλλαγή με τον Μαρινάκη να περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου με πρόβλημα στο δεξιό αστράγαλο, τη θέση του οποίου πήρε ο Διαμαντής, με τον Βούρο να μετακινείται στο δεξί άκρο της άμυνας των Κρητικών. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, ο ΟΦΗ κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία του τον Άρη, μην αφήνοντας τους παίκτες του Άκη Μάντζιου να φτάσουν σε πολλές – και με καλές προϋποθέσεις – τελικές προσπάθειες. Στο 63΄ ο Νίκος Νιόπλιας «φρέσκαρε» την επίθεση περνώντας στο ματς τους Λάμπρου και Ντουρμισάι, παίκτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω όταν η ομάδα βρίσκεται σε φάση γρήγορης αντεπίθεσης. Ο Άρης σημείωσε άλλη μία τελική προσπάθεια, μετά από ώρα, με το μακρινό σουτ του Ιτούρμπε να περνάει πάνω από την εστία του Επασί. Στο 76΄ ο Νίκος Νιόπλιας θέλησε να θωρακίσει την άμυνα του ΟΦΗ ρίχνοντας στο ματς τους Ουές και Σελίμοβιτς, προχωρώντας μάλιστα σε αλλαγή σχηματισμού (5-3-2) με το Σελίμοβιτς να αγωνίζεται δίπλα στον Γκαγιέγκος ως δεύτερο αμυντικό χαφ και τον Λάμπρου να κινείται δίπλα στον Ντουρμισάι. Λίγα πράγματα από τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο με το ματς να μπαίνει στην τελική ευθεία και τον ΟΦΗ να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη στο ματς ήρθε στο 83΄ με τον Ιτούρμπε να εκτελεί το φάουλ, τον Εντιαγέ να πιάνει την κεφαλιά και τον Επασί να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. «Θρίλερ» στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον ΟΦΗ να αμύνεται μαζικά προκειμένου να κρατήσει το πολύτιμο 0-0 σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος. Τελευταία στιγμή του αγώνα στο 90+5΄ με τον Μάνο να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και τη μπάλα να φεύγει άουτ. Τέλος του αγώνα, σπουδαίος βαθμός για τον ΟΦΗ απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.

 

Οι ενδεκάδες:

 ΟΦΗ(Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Κοροβέσης, Πασαλίδης, Βούρος, Μαρινάκης(Διαμαντής 52΄), Νέιρα(Σελίμοβιτς 76΄), Γκαγιέγκος, Ντε Γκούζμαν, Φαν Ντούινεν(Λάμπρου 63΄), Καμάου(Ουές 76΄), Καστάνιος(Ντουρμισάι 63΄)

Άρης(Άκης Μάντζιος): Ντένις, Λούμορ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σούντγκρεν, Σάσα, Εντιαγέ, Μπερτόλιο(Μάνος 79΄), Γκάμα(Ιτούρμπε 57΄), Μαντσίνι(Χαίροβιτς 86΄), Καμαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το SUPERLEAGUE 1