Συνδεθείτε μαζί μας

GRAND SLAM

Για εξηγήσεις καλείται ο Τζόκοβιτς

Σε κατ’ιδίαν συνέντευξη κλήθηκε ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας.

Το υπουργείο Μετανάστευσης κάλεσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς να παρουσιαστεί και να «περάσει από συνέντευξη» αύριο.

Ο Σέρβος, σύμφωνα με δημοσιεύματα (που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την κυβέρνηση της Αυστραλίας προς το παρόν) έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις αύριο για την υπόθεση.

Μάλιστα, δεν θα μεταφερθεί ως τότε στο ξενοδοχείο κράτησης των παράτυπων μεταναστών, καθώς αυτό θα γίνει -αν κριθεί- μετά την συνέντευξη που θα περάσει.

Προς το παρόν ο Νόλε παραμένει με τους δικηγόρους του στο γραφείο τους, όπου συζητούν για τα επόμενα βήματα, ενώ την ίδια ώρα οι νομικοί του εκπρόσωποι είναι σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για την υπόθεση.

Ενα από τα ζητήματα που συζητούν, σύμφωνα με την The Age, είναι αν απελαθεί να μην ισχύσει η ποινή απαγόρευσης εισόδου στη χώρα για τρία χρόνια, αλλά για ένα, για «λόγους συμπόνιας» ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί του χρόνου στη Μελβούρνη. Εχουν συμβουλευτεί πάντως να κινηθούν «ήσυχα» στην υπόθεση ώστε να μην δοθούν αφορμές ώστε να επιβληθούν οι ανώτατες κυρώσεις.

Ο Σέρβος αναμένεται να κάνει κανονικά έφεση κατά της απόφασης και να πάει δικαστικά, ελπίζοντας να δικαιωθεί και να αγωνιστεί στο Australian Open. Οι δικηγόροι του αναμένεται να ζητήσουν μία bridging visa (προσωρινή βίζα παραμονής) ώστε να αγωνιστεί στην διοργάνωση και να αποχωρήσει μετά από την χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το GRAND SLAM