Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Παρί: Πάνω από τις μισές φανέλες που πουλήθηκαν, είναι του Μέσι

Το 54% των πωλήσεων στις φανέλες φέρουν το όνομα του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Αδιαμφισβήτητα ο Λιονέλ Μέσι περίμενε διαφορετικά την πρώτη του σεζόν στη Γαλλία και την Παρί Σεν Ζερμέν. Η εικόνα του με τη φανέλα των Παριζιάνων δεν θυμίζει σε τίποτα τον αστέρα που απολαμβάναμε όλα αυτά τα χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Εως τώρα τα νούμερα του με τη γαλλική ομάδα δεν είναι και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, μιας και μετράει επτά γκολ κι έχει μοιράσει οκτώ ασίστ σε 20 συμμετοχές.

Παρ’ όλα αυτά ο 34χρονος Αργεντινός αστέρας έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον γαλλικό σύλλογο στο θέμα marketing. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθυντής marketing της Παρί Σεν Ζερμέν, Φαμπιέν Αλέγκρ, στην «Marca», το 54% των φανελών που πωλούνται από τον σύλλογο φέρουν το όνομά του και τον αριθμό του Λιονέλ Μέσι, κάτι που δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ στα χρονικά της ομάδας.

Με τον Μέσι τα εμπορικά έσοδα των Παριζιάνων πολλαπλασιάζονται και αναμένεται να ξεπεράσουν σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα το 50% των συνολικών εσόδων του συλλόγου με την παρουσία του, δεδομένου ότι οι χορηγοί συνεχίζουν να χτυπούν την πόρτα.

«Ο Μέσι φέρει μεγάλη επιτυχία στις πωλήσεις φανελών αφού το 54% φέρει το όνομά του. Εχουμε ήδη ξεπεράσει τα νούμερα μας για την περασμένη σεζόν σε λιγότερο από έξι μήνες και στο πλαίσιο που όλοι γνωρίζουμε. Ακόμα και σε μια εποχή που έχουμε επηρεαστεί όλοι λόγω της πανδημίας. Ακόμα και στα social media μετά την άφιξη του Μέσι έχει παρατηρηθεί σπουδαία αύξηση, σχεδόν 50%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φαμπιέν Αλέγκρ στο ισπανικό Μέσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ