Συνδεθείτε μαζί μας

ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μορόζ: «Άντε γ…. Πούτιν, μην αγγίζεις τη χώρα μου»

Έντονες δηλώσεις από την Ουκρανή αθλήτρια η οποία ανυπομονεί να αγωνιστεί.

Η Μαρίνα «Σιδηρά Κυρία» Μορόζ είναι η τελευταία χρονικά που προσχώρησε σε μια μακρά λίστα Ουκρανών αθλητών που έχουν καταδικάσει την στρατιωτική εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Με ένα σύντομο, αυθόρμητο και οργισμένο μήνυμα η 30χρονη πυγμάχος όταν ερωτήθηκε, στο πλαίσιο συνέντευξης τί μήνυμα θα έστελνε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, απάντησε: «Άντε γα!^%@ Πούτιν, αγαπώ τη χώρα μου, μην αγγίζεις την Ουκρανία».

Η έμπειρη αθλήτρια προετοιμάζεται αυτή την στιγμή για τον αγώνα της εναντίον της Μαρία Αγκάποβα το Σάββατο 5 Μάρτη, μα οι σκέψεις τις είναι στον λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται.

Η Μορόζ γεννήθηκε στο Βλνοχίρσκ της Ουκρανίας τον Σεπτέμβριο του 1991, την χρονιά που η χώρα ανεξαρτητοποιήθηκε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και παρακολουθώντας όσα γίνονται στην γενέτειρά της, εξέφρασε τον φόβο για την ασφάλεια της οικογένειάς της, ενώ όπως τόνισε, ο πατέρας της φτιάχνει αυτοσχέδιες χειροβομβίδες βλέποντας πως η κατάσταση δεν αποκλιμακώνεται!

«Είναι δύσκολος καιρός για την Ουκρανία. Θέλω να υποστηρίξω τη χώρα μου, τον πρόεδρό μου, ολόκληρο τον στρατό στην Ουκρανία και θέλω να πω ότι δεν θέλουμε πόλεμο. Ανησυχώ για την οικογένειά μου. Αυτή την στιγμή ο πατέρας μου φτιάχνει αυτοσχέδιες χειροβομβίδες στο σπίτι.»

Παρά την φρικτή χρονική συγκυρία για την Ουκρανία, η Μορόζ είπε ότι ανυπομονεί να αγωνιστεί το Σάββατο (05/03) για να δείξει σε όλο τον κόσμο την σκληρότητα των Ουκρανών. «Θα πολεμήσω και θα δείξω ότι ο λαός της Ουκρανίας είναι δυνατός και η σημαία μου θα βρίσκεται στο οκτάγωνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ