Συνδεθείτε μαζί μας

ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Έβδομος στο Παγκόσμιο ενόργανης γυμναστικής ο Ηλιόπουλος

Με θετικό πρόσημο φεύγει από το Κότμπους ο Ηλιόπουλος.

Με τη συμμετοχή του Νίκου Ηλιόπουλου στον τελικό του μονόζυγου, στον οποίο κατέλαβε την 7η θέση με 12,766 βαθμούς, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους.

Ο Ηλιόπουλος έμεινε χαμηλότερα σε σχέση με τον προκριματικό του αγωνίσματος, στον οποίο είχε καταταγεί 6ος με 13,600 β., ωστόσο έκλεισε με θετικό πρόσημο την πρώτη του φετινή εμφάνιση, κερδίζοντας πόντους στην παγκόσμια κατάταξη και μετρώντας τις δυνάμεις του απέναντι σε αντιπάλους υψηλού επιπέδου.

Το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο κατέκτησε ο Αμερικανός «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του αγωνίσματος Μπρόντι Μαλόουν (14,700 β.), μπροστά από τον Κροάτη «ασημένιο» Ολυμπιονίκη Τιν Σρμπιτς (14,333 β.) και τον Ισραηλινό Αλεξάντερ Μιακίνιν (14,100 β.)

Την 7η θέση στον τελικό των ασκήσεων εδάφους κατέλαβε ο Αντώνης Τανταλίδης, πραγματοποιώντας την πρώτη φετινή εμφάνισή του. Χάρη στην παρουσία του στο τοπ 12 του εδάφους, ο Τανταλίδης κέρδισε τους πρώτους του πόντους στην παγκόσμια κατάταξη, μέσω της οποίας οι σπεσιαλίστες κάθε οργάνου μπορούν να κερδίσουν την απευθείας πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου, με βάση τις συνολικές επιδόσεις τους στους φετινούς αγώνες της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων.

Στη διοργάνωση της γερμανικής πόλης τα νέα τους προγράμματα τους,. τα οποία έχουν δομηθεί σύμφωνα με τον Κώδικα Βαθμολογίας του Ολυμπιακού κύκλου 2022-2024, έκαναν συνολικά εννιά Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.

Για τους εκπροσώπους των Εθνικών ομάδων θα ακολουθήσουν οι συμμετοχές στα αντίστοιχα παγκόσμια κύπελλα που θα φιλοξενηθούν στο Κάιρο (17-20 Μαρτίου) και στο Μπακού (31 Μαρτίου – 3 Απριλίου).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ