Συνδεθείτε μαζί μας

ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πέμπτη στον κόσμο η Μαρία Στρατουδάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων άρσης βαρών

Πετυχαίνοντας πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών, νεανίδων και κορασίδων

Εκπληκτική εμφάνιση από τη Μαρία Στρατουδάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων άρσης βαρών, στη Λίμα του Περού.

Η 15χρονη πρωταθλήτρια του Κρατερού Χανίων πήρε την 5η θέση στο αρασέ με 72 κιλά, πετυχαίνοντας πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών, νεανίδων και κορασίδων, στην κατηγορία των 49 κιλών. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν δικό της με 71 κιλά από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Λιτόχωρο, το περασμένο Δεκέμβριο. Η Στρατουδάκη σήκωσε 65 κιλά, 70 και 72 στις τρεις προσπάθειες που ήταν επιτυχημένες.

Στο επολέ ζετέ σήκωσε με την πρώτη τα 85 κιλά και συνέχισε με τα 90. Η Κρητικοπούλα τα σήκωσε κανονικά, ωστόσο οι κριτές εξετάζοντας το βίντεο του αγώνα θεώρησαν την προσπάθεια της αντικανονική και την ακύρωσαν, γεγονός άδικο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Στην τρίτη προσπάθεια επιχείρησε τα 92 κιλά, χωρίς όμως αποτέλεσμα, σε έναν αγώνα που δεν πήγε όπως θα ήθελε και έχοντας υποστεί μία άδικη απόφαση των κριτών.

Η Μαρία Στρατουδάκη ήταν 9η στο επολέ ζετέ με τα 85 κιλά και 7η στο σύνολο με 157. Σε κάθε περίπτωση, έδειξε για μία ακόμη φορά τις τεράστιες δυνατότητες της και επιβεβαίωσε ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού αθλητισμού, πριν γίνει 16, καθώς έχει γεννηθεί στις 5 Ιουνίου 2008.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ