Συνδεθείτε μαζί μας

ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Νίκη Αναστασίου : «Στηρίζουμε τους νέους αθλητές της Κρήτης»

Έλλειψη προπονητών και το κόστος των αθλητικών αποστολών βασικά προβλήματα

Τις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης (Ν.Ο.Γ.Κ.), στο λιμανάκι της Παντάνασσας επισκέφθηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), Νίκη Αναστασίου, η οποία ταξίδεψε στην Κρήτη για να συναντήσει από κοντά τη νέα διοίκηση του Ν.Ο.Γ.Κ. και να ενημερωθεί για τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει, καθώς επίσης και τις προοπτικές του Ομίλου.

Την κ. Αναστασίου υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Ν.Ο.Γ.Κ. Γιώργος Βιτσάκης, ο αντιπρόεδρος, Αρης Παλλήκαρης, η Γενική γραμματέας Σταυρούλα Τσουκάλη, η έφορος τριγώνου, Mαρία Σεβαστάκη και τα μέλη του ΔΣ Θοδωρής Κρασανάκης και Γιάννης Χελιώτης.

Η συζήτηση με τη νέα διοίκηση του ναυτικού ομίλου στην Παντάνασσα ήταν εφ’ όλης της ύλης και έγινε σε φιλικό και δημιουργικό κλίμα. Ο ναυτικός όμιλος ενημέρωσε την πρόεδρο της Ομοσπονδίας για την υφιστάμενη κατάσταση του μητρώου των αθλητών, καθώς επίσης και για τα προγράμματα και δράσεις που δρομολογεί, με τα οποία η ιστιοπλοΐα μπορεί να γίνει ακόμα πιο γνωστή και ελκυστική στο κρητικό κοινό. Σε αυτή την κατεύθυνση συναποφασίστηκε να σταλεί αρμοδίως από τον Όμιλο σχετική αίτηση στην ΕΙΟ, ώστε ο πρώτος να συμπεριληφθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας το οποίο αφορά στις επισκέψεις ναυτικών ομίλων σε σχολεία για γνωριμία των μαθητών και μαθητριών με το άθλημα, με βασικό στόχο να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους μαθητές στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών αθλημάτων όπως είναι η ιστιοπλοΐα.

Ακόμη, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο σημαντικά θέματα. Το πρώτο αφορά στην έλλειψη προπονητών, καθώς οι υπεύθυνοι έφοροι αδυνατούν να βρουν επαγγελματίες προπονητές, με φυσικό επακόλουθο να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα με την ομαλή λειτουργία του Ομίλου. Το δεύτερο έχει να κάνει με το κόστος των αθλητικών αποστολών στους περιφερειακούς και προκριματικούς αγώνες. Τα μέλη του Ομίλου πρότειναν στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας είτε να επιδοτούνται σημαντικά οι αθλητές που μετακινούνται είτε οι αγώνες να διοργανώνονται σε πιο κεντρικές πόλεις και εφόσον είναι εφικτό να παραχωρείται ένα σκάφος από την ΕΙΟ στον προπονητή του ΝΟΓΚ κάθε φορά που θα συμμετέχει ο όμιλος σε αγώνες στην Αθήνα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της EIO  τόνισε ότι η  διοίκηση της Ομοσπονδίας καθημερινά καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ούτως ώστε η ιστιοπλοΐα να είναι ένα ανοιχτό άθλημα για όλους και να δραστηριοποιούνται νόμιμα και με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ναυτικοί όμιλοι σε ολόκληρη την Ελλάδα. «Η ομοσπονδία είναι στο πλευρό του Ν.Ο.Γ.Κ.. Να επικοινωνείτε με την Ομοσπονδία και να στέλνετε εκπρόσωπο στις συνελεύσεις, γιατί μπορούμε να λύσουμε το 99% των γραφειοκρατικών θεμάτων του σωματείου σας, όπως αυτό του ‘’μητρώου σωματείων’’ που αντιμετωπίζουν σήμερα αρκετά μέλη και όμιλοι», σημείωσε αρχικά η κ. Αναστασίου, υπενθυμίζοντας ότι η ομοσπονδία μπορεί στο μέτρο των δυνατοτήτων της να βοηθήσει τους αθλητές  με εξοπλισμό που ενδεχομένως χρειάζονται.

Καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεργασιών

Παράλληλα, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας επεσήμανε ότι η ανάγκη δημιουργίας καλλιέργειας κουλτούρας συνεργασιών μεταξύ των ναυτικών ομίλων της Κρήτης είναι επιτακτική, καθώς η σύμπλευση θα βοηθήσει καταλυτικά τους ομίλους να αναπτυχθούν και να διοργανώσουν μεγάλους αγώνες σε περιφερειακό και διασυλλογικό επίπεδο, πολλαπλασιάζοντας παραγοντικά και τις συμμετοχές των αθλητών τους.

Επίσης, η κ. Αναστασίου επανέλαβε τις βασικές θέσεις της Ομοσπονδίας, οι οποίες έχουν γνωστοποιηθεί στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με αφορμή το νέο αθλητικό νόμο.

Αναφορικά με το θέμα της έλλειψης προπονητών, η κ. Αναστασίου σημείωσε ότι στις προτάσεις της ομοσπονδίας για το νέο αθλητικό νόμο που ετοιμάζεται από το υπουργείο είναι   οι προπονητές που ολοκληρώσουν τη σχολή τους, για να μπορούν να λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος , θα πρέπει πρώτα να έχουν υπηρετήσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε περιφερειακό σωματείο.

Τέλος, έγινε αναφορά στη λειτουργία της υπηρεσίας Live Streaming στις ιστιοδρομίες των αγώνων, υπηρεσία η οποία όπως τονίστηκε έχει συμβάλει αφενός στην προβολή του αθλήματος και σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στην εξεύρεση χορηγών, καθώς το άθλημα έχει μπει πλέον στα σπίτια όλων.

Την πρόεδρο της ΕΙΟ συνόδευαν ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, υπεύθυνος ανάπτυξης ολυμπιακών κατηγοριών στην Περιφέρεια και πρόεδρος του Ν.Ο.Κ.Β., Αντώνης Δημητρακόπουλος και ο υπεύθυνος προβολής & ψηφιακής τεχνολογίας της ΕΙΟ, Απόστολος Παπαθανασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ