Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυρώσεις στη Ρωσία και από την Αυστραλία

Κατά του «παράνομου πολέμου» του Βλαντιμίρ Πούτιν τάσσεται η Αυστραλία.

Η Αυστραλία ανακοίνωσε την Παρασκευή νέες κυρώσεις κατά 11 ρωσικών τραπεζών και κυβερνητικών φορέων, σύμφωνα με δήλωση της υπουργού Εξωτερικών Μαρίζ Πέιν.

H Πέιν είπε ότι η Αυστραλία θα συνεχίσει να εργάζεται με τους εταίρους της για να συντονίσει τις κυρώσεις και να «περιορίσει τα κεφάλαια για τον παράνομο πόλεμο του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν».

“Η σημερινή καταχώριση περιλαμβάνει το Ρωσικό Εθνικό Ταμείο Περιουσίας και το Ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών. Με την πρόσφατη συμπερίληψη της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, η Αυστραλία έχει πλέον στοχεύσει όλες τις ρωσικές κυβερνητικές οντότητες που είναι υπεύθυνες για την έκδοση και τη διαχείριση του κρατικού χρέους της Ρωσίας”, ανέφερε η υπουργός.

«Η πλειοψηφία των τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας καλύπτεται πλέον από τις κυρώσεις μας μαζί με όλες τις οντότητες που διαχειρίζονται το δημόσιο χρέος της Ρωσίας».

Η Πέιν ανακοίνωσε επίσης νέες κυρώσεις κατά των Ρώσων ολιγαρχών Βίκτορ Βέκσελμπεργκ και του Όλεγκ Ντεριπάσκα, επικεφαλής της εταιρείας αλουμινίου Rusal, η οποία κατέχει το 20% της εταιρείας Queensland Alumina της Αυστραλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ