Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτος σε ποσοστό νικών στους προπονητές με 200+ παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ ο Γκουαρδιόλα

Άλλο ένα ρεκόρ στο όνομα του Καταλανού τεχνικού της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Καταλανός τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται κάτι παραπάνω από πέντε χρόνια στην ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι, αν μη τι άλλο, έχει απολαύσει άφθονες «κούπες», στιγμές και ρεκόρ.

Άλλο ένα ρεκόρ λοιπόν, και συνέδεσε με το όνομα του στον πάγκο των πρωταθλητών Αγγλίας, έχοντας το υψηλότερο ποσοστό νικών από οποιονδήποτε άλλο προπονητή με 200+ παιχνίδια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Γκουαρδιόλα, έχει «γευτεί» τη νίκη σε 162 από τα 219 παιχνίδια που διευθύνει τους «γαλάζιους», φτάνοντας ένα εκπληκτικό 74%.

Ακολουθεί ο θρυλικός Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που από τον πάγκο της συμπολίτισσας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία κυριάρχησε για σχεδόν μια δεκαετία, έφτασε το 65%.

Λίγο πίσω του, ο Γιούργκεν Κλοπ, με 64% όντας στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια, και αλλάζοντας τελείως την εικόνα της ομάδας.

Στο 60% βρίσκεται ο Ζοσέ Μουρίνιο, σε δύο…γάμους με την Τσέλσι, οι οποίοι συνοδεύτηκαν αμφότεροι με επιτυχίες, σε αντίθεση με το πέρασμα του από την Τότεναμ.

Τη λίστα συμπληρώνει ο Αρσέν Βενγκέρ με 58%, ο οποίος τη δεκαετία του ’90 έβαλε την Άρσεναλ στα ευρωπαϊκά «μεγαθήρια», ενώ τα τελευταία χρόνια της πολυετούς και επιτυχημένης καριέρας του, διατήρησε τους Λονδρέζους σε υψηλά επίπεδα με σχεδόν μηδενικά κόστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ