Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Επέστρεψε στην Premier League η Μπόρνμουθ

Στα playoffs έστειλε την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη

Επέστρεψε στην Premier League μετά από 2 χρόνια η Μπόρνμουθ! Στον… τελικό ανόδου, τα «κεράσια» επικράτησαν 1-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ και εξασφάλισαν την απευθείας άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ακολουθώντας τη Φούλαμ.

Την ίδια ώρα, έστειλαν τη Νότιγχαμ στα playoffs, με την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη να διεκδικεί εκεί, πλέον, την άνοδο στην Premier League.

Ντέρμπι με τα όλα του το παιχνίδι. Ένταση, μαρκαρίσματα και η μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, με τη Νότιγχαμ να αγγίζει το προβάδισμα στο 9ο λεπτό αλλά ο Σάριτζ είδε το σουτ του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Η επόμενη μεγάλη φάση ανήκε ξανά στη Νότιγχαμ στο 30’ αλλά ο Ζεμούρα έσωσε το σουτ του Τζόνσον, με την ομάδα του Στιβ Κούπερ να κυριαρχεί στο γήπεδο. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου έγινε μια φάση που σήκωσε μπόλικη κουβέντα αλλά και έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων που φώναξαν για πέναλτι στον Σάριτζ από τον Τράβερς, με τον επόπτη να σηκώνει σημαία για οφσάιντ κι ενώ ο φορ της Νότιγχαμ καλυπτόταν.

championΤο 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με το δεύτερο ημίχρονο να έχει εκ διαμέτρου διαφορετική εικόνα. Η Μπόρνμουθ μπήκε με φόρα, πήρε την μπάλα στα πόδια της και άρχισε να πιέζει. Δύο σουτ του Σολάνκε ήταν οι πρώτες φάσεις των γηπεδούχων στο ματς, με την πρώτη αλλαγή να έρχεται για τα «κεράσια» και να είναι αναγκαστική με τον Μουρ να παίρνει τη θέση του Λέρμα. Ο Μπίλινγκ είχε μεγάλη φάση να σκοράρει στο 66’, αλλά δεν το κατάφερε, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο. Τελικά, βρήκαν το γκολ στο 83ο λεπτό όταν ο Μπίλινγκ εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ εκτός περιοχής, με τον Μουρ να κάνει άψογο πλασέ στην κίνηση για το 1-0. Ένα σκορ που παρέμεινε ως το φινάλε, παρά τις προσπάθειες της Νότιγχαμ για την ισοφάριση και τον προωθημένο τερματοφύλακά της, Σαμπά, στο 90’+8’ να κάνει το τακουνάκι που πέρασε λίγο άουτ.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους οπαδούς της Μπόρνμουθ να… ορμάνε στο γήπεδο και να γίνονται ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας την επιστροφή στην Premier League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ