Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο αξιόμαχος Εργοτέλης!

Τον έκαψε ο “Φωτιάς”

Ενενήντα λεπτά στη Νίκαια θα καθόριζαν μια ολόκληρη χρονιά τόσο για τον Εργοτέλη, όσο και για τον Ιωνικό. Για τους γηπεδούχους η νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να ζητήσει από την ομάδα του ο Δημήτρης Σπανός, καθώς η ομάδα απέκτησε ψυχολογία ενόψει του σημερινού «τελικού». Ο Εργοτέλης από την άλλη ήξερε πως μπορεί να φύγει νικητής από τη Νεάπολη καθώς το είχε ξανακάνει φέτος, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της φετινής σεζόν μετρώντας μόνο νίκες στα «Play offs». Σε ένα ματς για γερά νεύρα ο Ιωνικός κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τη νίκη με 2-1, μια νίκη η οποία τον ανέβασε στην πρώτη θέση των «Play offs» και κατ’ επέκταση στη Super League 1!

Ιδιαίτερα νευρικές οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποια αξιόλογη φάση. Όπως ήταν λογικό, κύριο μέλημα των δύο ομάδων ήταν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Κλειστό παιχνίδι, ειδικά στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να απειλήσουν τον αντίπαλο τους. Ο Ιωνικός αύξησε την πίεση του στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης έχοντας κλείσει τον Εργοτέλη στην περιοχή του δίχως όμως να καταφέρει να απειλήσει τον Κατσιμήτρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος με την κεφαλιά του Τσέλιου στο 50΄ να καταλήγει στα χέρια του Αναγνωστόπουλου. Ο Εργοτέλης βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 61΄ με τον Κοκκίνη να πλασάρει από κοντά τον Αναγνωστόπουλο και να κάνει το 0-1 μετά από ωραία ενέργεια του Μανουσάκη! Στο 73΄ οι ισορροπίες άλλαξαν με τον Τσέλιο να δέχεται τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται από τον διαιτητή της αναμέτρησης που εξάντλησε την αυστηρότητα του στην συγκεκριμένη φάση. Από την εκτέλεση του φάουλ ο Μουμίν έκανε το 1-1 για τους γηπεδούχους μετά το ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα του Εργοτέλη, Κατσιμήτρου, με τους Κρητικούς να διαμαρτύρονται έντονα για επιθετικό φάουλ στον Έλληνα γκολκίπερ. Ο Ιωνικός στο 81΄ έκανε την ολική ανατροπή με τον Μάναλη να πετυχαίνει άλλο ένα κρίσιμο γκολ στη φετινή πορεία του Ιωνικού. Στο 93΄ ο Εργοτέλης έμεινε με εννέα παίκτες μετά από αποβολή του Πέιου. Με τη λήξη του αγώνα οι γηπεδούχοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς καθώς με τη σημερινή τους νίκη και σε συνδυασμό με την επικράτηση της Ξάνθης επί του Λεβαδειακού, ο Ιωνικός θα βρίσκεται στη Super League 1 την επόμενη αγωνιστική χρονιά!

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Ομάρ, Σινγκ (Πλατέλλας 68΄), Παπαγεωργίου, Κύργιας, [Κοτσώνης (Μουστάκης 23΄) Μάναλης 68΄], Γκοτσούλιας, Μουμίν (Νιάσσε 79΄), Ματσούκας, Ρόλε, Κουϊρουκίδης (Κάστρο 68΄)

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Σερβιλάκης (Ποζατζίδης 65΄), Πέιος, Τσέλιος, Κόλα, Αμπντουλαχί, Μπουρσέλης (Πατρινός 84΄), Κόνραντ (Κοκκίνης 45΄), Μανουσάκης (Κούατενγκ 84΄)

Η τελική βαθμολογία των «Play offs»:

  1. Ιωνικός 53
  2. Ξάνθη 51
  3. Λεβαδειακός 50
  4. Εργοτέλης 48
  5. Χανιά 42
  6. Διαγόρας Ρόδου 30

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ