Συνδεθείτε μαζί μας

BASKETLEAGUE

Η αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Basket League

Πέντε αναμετρήσεις θα κρίνουν την τελική κατάταξη και τα ζευγάρια των playoffs

Σε «μάχη» για τις θέσεις 3-8 θα εξελιχθεί η 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της φετινής Basket League.

Οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν «κλειδώσει» το 1-2 αντίστοιχα και με βάση τα αποτελέσματα στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις, που όλες έχουν κοινή ώρα έναρξης (15:45), θα περιμένουν τον αντίπαλό τους στα playoffs.

Αρχικά, δυνατό ματς αναμένεται να γίνει στα Άνω Λιόσια, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τους αήττητους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι είναι στο 21-0. Το ματς έχει μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού η «Ένωση» είναι στο 12-9 και θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό δεν είναι καθαρά στο χέρι της. Πρώτη προϋπόθεση είναι φυσικά η νίκη επί του αήττητου Ολυμπιακού και παράλληλα η ήττα των ΠΑΟΚ και Προμηθέα Πάτρας αντίστοιχα. Στο ματς του πρώτου γύρου, η ομάδα του Πειραιά είχε νικήσει με το επιβλητικό 111-71, στο ΣΕΦ.

Δυνατό αντάμωμα θα γίνει και στα δυτικά προάστια. Εκεί, το Περιστέρι bwin υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Αυτή την στιγμή, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη είναι τρίτο με ρεκόρ 13-8, με τους «πράσινους» να έχουν ρεκόρ 16-5 και να έχουν «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση. Έπειτα από ένα δραματικό παιχνίδι στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ, το «τριφύλλι» είχε επικρατήσει με το οριακό 72-71, με τον Μάρκους Ντένμον να αστοχεί σε σουτ στην εκπνοή του ματς. Από ‘κει και πέρα, σε περίπτωση νίκης το Περιστέρι bwin θα τερματίσει τρίτο. Στην ίδια θέση μπορεί να τερματίσει η ομάδα των δυτικών προαστίων ακόμη και σε περίπτωση ήττας, εφόσον παράλληλα ηττηθεί και η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, καθώς μόνο με εκείνη μειονεκτεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ένα από τα πιο… χαλαρά ματς της τελευταίας αγωνιστικής είναι αυτό ανάμεσα στο Λαύριο και τον Κολοσσό. Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής είναι στο 7-14, που σημαίνει ότι πέτυχε τον μεγάλο στόχο της παραμονής στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα δεν προλαβαίνει τη συμμετοχή στα playoffs. Από την άλλη, οι Ροδίτες είναι στο 10-11, έχουν «σφραγίσει» την παρουσία τους στην πρώτη οκτάδα και βάσει αποτελέσματος θα καθοριστεί εάν θα τερματίσουν 7οι ή 8οι.

Όπως στο Λαύριο, έτσι και στην Πάτρα, η αναμέτρηση ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον ΠΑΟΚ έχει μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το σύνολο του Νίκου Βετούλα είναι στο 5-16 και έχει εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι τέταρτος με 12-9, αλλά δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη τη θέση αυτή. Ο ΠΑΟΚ ευνοείται σε τριπλή ισοβαθμία με Προμηθέα και ΑΕΚ και σε διπλή ισοβαθμία με την Ένωση, αλλά όχι σε τέτοια με την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου.

Τέλος, στο «Nick Galis Hall» ο Άρης θα φιλοξενήσει τον Προμηθέα. Οι «κίτρινοι» είναι στο 10-11 και έχουν ελπίδες για την έβδομη θέση, εφόσον νικήσουν και παράλληλα ηττηθεί ο Κολοσσός Ρόδου. Από την άλλη, η ομάδα της Πάτρας είναι στο 12-9 και μπορεί να τερματίσει από 4η μέχρι 6η.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:
Σάββατο, 8/4
Καρδίτσα-Ιωνικός Νικαίας 85-83

Κυριακή, 9/4
ΑΕΚ-Ολυμπιακός ERT Sports 1-Ertflix (15:45)
Περιστέρι bwin-Παναθηναϊκός ΕΡΤ3
Λαύριο-Κολοσσός Ρόδου ERT Sports 4-Ertflix
Απόλλων Πατρών-ΠΑΟΚ ERT Sports 3-Ertflix
Άρης-Προμηθέας Πάτρας ERT Sports 2-Ertflix

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το BASKETLEAGUE