Η παραδοσιακή συνταγή «ψωμί με λάδι» που τη συναντάμε σε όλες τις χώρες της Μεσογείου εμπλουτίστηκε με τη τομάτα όταν αυτή εισήχθη στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα και είναι ένα σνακ χαμηλό σε θερμίδες και εξαιρετικό για την καρδιά!
Το ψωμί με τομάτα είναι ένα υγιεινό και γευστικό μικρό γεύμα για κάθε ώρα της ημέρας. Είναι χαμηλό σε θερμίδες – αποδίδει 215 θερμίδες ανά μερίδα 110γρ. – γεμάτο βιταμίνες και εξαιρετικό για την καρδιά.
Κάθε μερίδα καλύπτει το 10,8% της ημερήσιας απαραίτητης ενέργειας.
Το ψωμί με τομάτα, Pa amb tomaquet όπως είναι γνωστό στην περιοχή της Καταλονίας είναι μια φέτα ψωμιού – ψημένη ή όχι – με μισή ώριμη ντομάτα, καρυκευμένο με ελαιόλαδο και αλάτι.
Παραδοσιακά τρωγόταν με ρέγγα από πάνω και αποτελούσε γεύμα των αγροτών.
Παλαιότερα γινόταν με φέτες από καρβέλι αλλά πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθούν φέτες από μπαγκέτες.
Η παραδοσιακή συνταγή «ψωμί με λάδι» που τη συναντάμε σε όλες τις χώρες της Μεσογείου εμπλουτίστηκε με την ντομάτα όταν αυτή εισήχθη στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα.
Η πρώτη αναφορά της νέας εμπλουτισμένης συνταγής εντοπίζεται τον 18ο αιώνα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
WTA
/ 11 ώρες πρινΗ κλήρωση του γυναικείου ταμπλό του Internazionali BNL d’Italia
Στο ίδιο μισό με την Elena Rybakina και την Aryna Sabalenka θα είναι η...
-
ATP
/ 11 ώρες πρινΗ κλήρωση του Τσιτσιπά στη Ρώμη
Το Masters 1000 της Ρώμης θα ξεκινήσει στις 8 Μαΐου
-
NBA
/ 12 ώρες πρινΟι Νικς με πρωταγωνιστή τον Μπράνσον επικράτησαν 121-117 των Πέισερς
Σκόραρε 40 πόντους για 4ο σερί ματς στην postseason
-
NBA
/ 12 ώρες πρινΟι Τίμπεργουλβς έκαναν το 2-0 κόντρα στους Νάγκετς!
Καρλ-Άντονι Τάουνς και Άντονι Έντουαρντς πέτυχαν από 27 πόντους