Συνδεθείτε μαζί μας

EURO

Ισπανία – Σουηδία 0-0: «Άσφαιροι» οι Ισπανοί στην πρεμιέρα τους!

Η πρώτη «λευκή ισοπαλία» της διοργάνωσης είναι γεγονός.

Μετά την επικράτηση των Σλοβάκων επί των Πολωνών, ήταν η σειρά της Ισπανίας με τη Σουηδία να αναμετρηθούν μεταξύ τους στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης για τον πέμπτο όμιλο του Euro. Η Ισπανία ως το φαβορί του ομίλου και με σύμμαχο τον κόσμο της, ήθελε να αρχίσει με το… δεξί τη διοργάνωση, ενώ η Σουηδία επιδίωκε να…αντιγράψει τη Σλοβακία θέλοντας να κάνει την έκπληξη απέναντι στον ισχυρό αντίπαλο τους. Με τους Ισπανούς να σπαταλάνε σωρεία ευκαιριών και τη Σουηδία να μην καταφέρνει να είναι αποτελεσματική στις αντεπιθέσεις, η αναμέτρηση έμεινε στη «λευκή ισοπαλία» με το πρώτο 0-0 της διοργάνωσης να είναι γεγονός!

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι Ισπανοί είχαν την κατοχή της μπάλας με τους Σουηδούς να αμύνονται μαζικά βρισκόμενοι πίσω από τη γραμμή του κέντρου. Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους με το σουτ του Όλμο να φεύγει ψηλά άουτ. Στο 23΄η Ισπανία απείλησε εκ νέου μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα των Σουηδών με τον Κόκε να επωφελείται αλλά να σουτάρει άουτ. Μονόλογος της Ισπανίας στο πρώτο ημίωρο του αγώνα μην μπορώντας ωστόσο να «ξεκλειδώσει» την πολυπρόσωπη άμυνα των Σουηδών. Η πρώτη απειλή για την εστία της Ισπανίας ήταν στο 36΄ με τον Λάρσον να επιχειρεί μια σέντρα με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά αλλά ο Σιμόν ήταν σε ετοιμότητα απομακρύνοντας σε κόρνερ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Ισπανούς στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 38΄ μετά από λάθος του Ντάνιελσον με τον Μοράτα να σουτάρει από πλεονεκτική θέση αλλά να αστοχεί! Στο 41΄ ήταν η σειρά των Σουηδών να φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ στην τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου με τον Ισάκ να ταλαιπωρεί εντός μεγάλης περιοχής τον Τόρες, να σουτάρει, με τη μπάλα να βρίσκει στον Γιορέντε καταλήγοντας στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Σιμόν.

Όπως στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, έτσι και στο ξεκίνημα του δευτέρου η Ισπανία ξεκίνησε με χαμένη ευκαιρία, άλλη μία από τον Μοράτα ο οποίος αστόχησε για ακόμα μια φορά από πλεονεκτική θέση. Παρά τον ισπανικό μονόλογο στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η Σουηδία ήταν εκείνη που έχασε σπουδαία ευκαιρία σε αντεπίθεση στο 61΄ με τον Ισάκ να ταλαιπωρεί για ακόμα μια φορά την αντίπαλη άμυνα, να περνάει την κατάλληλη στιγμή στον Μπεργκ ο οποίος μόνος του σε κενό τέρμα δεν μπόρεσε να βρει στόχο! Πιο «φτωχό» το δεύτερο μέρος από άποψη ευκαιριών σε σχέση με το πρώτο. Μετά από ώρα η Ισπανία απείλησε ξανά με τον Όλμο να κάνει το σουτ αλλά τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στην αγκαλιά του Όλσεν. Με το παιχνίδι να φτάνει στο τελευταίο τέταρτο η Ισπανία ήταν αναγκασμένη να αυξήσει την πίεση της προκειμένου να βρει ένα γκολ, γεγονός που άφηνε περισσότερους κενούς χώρους για τους Σουηδούς στις αντεπιθέσεις. Με τη συμπλήρωση των ενενήντα λεπτών η Ισπανία είχε τεράστια ευκαιρία με τον Μορένο να παίρνει την κεφαλιά και τον Όλσεν να αποκρούει εντυπωσιακά κρατώντας το 0-0. Με την Ισπανία να σπαταλάει τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στον αγώνα και τους Σουηδούς να είναι αναποτελεσματικοί στις αντεπιθέσεις, το ματς «έσβησε» στο 0-0. Θετικό αποτέλεσμα για το σύνολο του Γιαν Άντερσον παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην έδρα του φαβορί του ομίλου. Οι Ισπανοί από την άλλη θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα στο παιχνίδι τους για να καταφέρουν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί στον όμιλο!

 

Ενδεκάδες:

Ισπανία(Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Λαπόρτε, Π. Τόρες, Άλμπα, Κόκε(Ρουίθ 87΄), Ρόντρι(Τιάγκο 66΄), Γκονζάλεζ Λόπεζ, Φ. Τόρες(Οριαρθάμπαλ (75΄), Όλμο(Μορένο 74΄), Μοράτα(Σαράμπια 66΄)

 

Σουηδία(Γιαν Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ(Κράφτ 75΄), Ντάνιελσον, Λίντελοφ, Αγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον(Καγιούστ 81΄), Φόρσμπεργκ(Μπένγκτσον 84΄), Μπεργκ(Κουάισον 69΄), Ισάκ(Κλάεσον 69΄)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EURO