Συνδεθείτε μαζί μας

EURO

Έγραψε νέο κεφάλαιο στο δικό της παραμύθι!

Η εκπληκτική Δανία επικράτησε με 1-2 της Τσεχίας και πήρε την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, Τσεχία και Δανία είχαν τη δική τους ευκαιρία για να βρεθούν στα ημιτελικά του Euro 2020. Αυτή ήταν η τρίτη συνάντηση των δύο ομάδων σε Euro με τους Τσέχους να μετράνε δύο νίκες, 2-0 στους ομίλους του Euro 2000 και 3-0 στα προημιτελικά του Euro 2004. Οι πέντε από τις τελευταίες έξι αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων είχαν λήξει ισόπαλες, συμπεριλαμβανομένης και της πιο πρόσφατης, σε φιλικό αγώνα τον Νοέμβριο του 2016. Η μοναδική νίκη σε αυτούς τους έξι αγώνες ανήκε στη Δανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα οποία επικράτησε με 3-0 της Τσεχίας τον Μάρτιο του 2013.

Στο Μπακού η Δανία κατάφερε να επικρατήσει 1-2 της Τσεχίας και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro 2020 αποτελώντας την πιο ευχάριστη έκπληξη της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Το γκολ του Σικ στο 49΄ δεν ήταν αρκετό για τους Τσέχους που είχαν βρεθεί προηγουμένως πίσω στο σκορ με τα γκολ των Ντιλέινι και Ντόλμπεργκ στο 5΄ και στο 41΄ αντίστοιχα. Σπουδαία και ιδιαίτερη η πορεία της Δανίας στο Euro, με την ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ να έχει αποκτήσει αρκετούς υποστηρικτές, όχι μόνο λόγω Έρικσεν, αλλά και με το ποδόσφαιρο που παρουσιάζει.

 

Το ματς

Στην πρώτη της τελική προσπάθεια στο 5΄, η Δανία πήρε το προβάδισμα με τον Ντιλέινι να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και να κάνει το 0-1 για την ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ μετά από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Στρίγκερ. Η πρώτη καλή στιγμή για την Τσεχία ήταν στο 12΄ με το σουτ του Σικ να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα η Δανία έφυγε στην αντεπίθεση με τον Ντάμσγκαρντ να βρίσκεται απέναντι από τον Βάτσλικ αλλά να τελειώνει αδύναμα τη φάση. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Δανούς στο 17΄ με τον Ντιλέινι να βρίσκει τη μπάλα με το γόνατο και εκείνη να περνάει δίπλα από αριστερό κάθετο δοκάρι του Βάτσλικ. Το γρήγορο γκολ των Δανών βοήθησε ώστε ο αγώνας να αποκτήσει γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα λεπτά  και τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες. Ακόμα μία σημαντική ευκαιρία στο 22΄, για τους Τσέχους αυτήν τη φορά, με τον Σμάιχελ να πέφτει γρήγορα στα πόδια του Χόλες και να παραχωρεί το κόρνερ. Στο 35΄ η Τσεχία είχε μία ακόμα τελική προσπάθεια στον στόχο με δράστη ξανά τον Χόλες, αλλά ο Σμάιχελ είχε και πάλι απάντηση. Για τους Δανούς κύρια απειλή στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Ντάμσγκαρντ από τη δεξιά πλευρά, ο οποίος απείλησε εκ νέου στο 38΄ με τον Βάτσλικ να απαντάει και να μπλοκάρει τη μπάλα με διπλή προσπάθεια. Η Δανία εντέλει κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ στο 41′  με τον Ντόλμπεργκ να βρίσκει δίχτυα μετά από άψογη σέντρα του Μέλε από την αριστερή πλευρά των Δανών για το 0-2 των τυπικά φιλοξενούμενων!

Η Τσεχία μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο απειλώντας δις στο 46΄ με τους Κρμέντσικ και Μπάρακ να μη μπορούν να νικήσουν τον Σμάιχελ. Στο 49΄ ο Σικ βρήκε δίχτυα για πέμπτη φορά στη διοργάνωση με τον Σμάιχελ να μη μπορεί να αντιδράσει και την Τσεχία να μειώνει γρήγορα σε 1-2. Μονόλογος της Τσεχίας στο δεύτερο ημίχρονο με τη Δανία να προσπαθεί να απειλήσει σε αντεπιθέσεις. Η πρώτη τελική προσπάθεια για τη Δανία στο δεύτερο μέρος ήταν στο 69΄ με το σουτ του Πόουλσεν να εξουδετερώνεται εύκολα από τον Βάτσλικ. Νέα ευκαιρία για τη Δανία ξανά με τον Πόουλσεν αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε σε κόρνερ πραγματοποιώντας άλλη μία σημαντική επέμβαση. Τεράστια ευκαιρία για την Δανία να τελειώσει το ματς αλλά ο Μέλε δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Βάτσλικ. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Τσεχία ανέβασε άπαντες κοντά στην περιοχή του Σμάιχελ στην προσπάθεια της να βρει γκολ ισοφάρισης, αλλά η Δανία αποσόβησε κάθε κίνδυνο και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

 

Ενδεκάδες:

Τσεχία(Γέροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσούφαλ, Κάλας, Τσελούτσκα(Μπράμπετς 65΄), Μπορίλ, Σούτσεκ, Χόλες(Γιάνκτο 46΄), Μάσοπουστ(Κρμέντσικ 46΄), Μπάρακ, Σέβτσικ(Νταρίντα 80΄), Σικ(Βίντρα 79΄)

Δανία(Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Στρίγκερ(Βας 71΄), Κρίστενσεν(Άντερσεν 81΄), Κιάερ, Βέστεργκαρντ, Μέλε, Ντιλέινι(Γιένσεν 81΄), Χόιμπιεργκ, Μπρέιθγουεϊτ, Ντάμσγκαρντ(Νόρσγκαρντ 60΄), Ντόλμπεργκ(Πόουλσεν 59΄)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EURO