Συνδεθείτε μαζί μας

GRAND SLAM

Φοβερός Hurkacz κέρδισε στα 3 σετ τον Federer στο Wimbledon

Iστορική νίκη για τον 24χρονο Πολωνό και πρώτη φορά στη τετράδα grand slam

O εκπληκτικός Hubert Hurkacz σταμάτησε τον Roger Federer  στα προημιτελικά του Wimbledon με το εμφατικό 3-0, για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση που ποτέ δε θα ξεχάσει.

Ο Federer φάνηκε ικανός να μπει στον προημιτελικό μόνο κατά τη διάρκεια του 2ου σετ, αλλά μόλις το έχασε “κατέρρευσε” και γνώρισε την ήττα από έναν τρομερό Hurkacz με 6-3, 7-6 (4), 6-0, σε 1 ώρα και 48 λεπτά.

Αναμφίβολα μια ιστορική νίκη για τον 24χρονο Πολωνό, που κέρδισε χωρίς να απολέσει σετ τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία της διοργάνωσης και 8 φορές πρωταθλητή, έστω και αν σήμερα ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό.Σε καμία περίπτωση αυτό δεν υποβαθμίζει τη φοβερή εμφάνιση του Hurkacz, που έκανε μόλις 12 αβίαστα λάθη, την ώρα που είχε 36 winners, τους 10 εκ των οποίων με άσους. Ο Federer είχε 34 winners (5 άσους) και 31 αβίαστα λάθη.

Ο Hurkacz ήταν αισθητά καλύτερος στο 1ο σετ, στο οποίο έκλεινε γρήγορα τα service games του, δεν απειλήθηκε με break point και προειδοποίησε τον Ελβετό στο 4ο game, στο οποίο ο Federer κατάφερε να επιστρέψει από το 1-2, 0-40 και να ισοφαρίσει σε 2-2. Τελικά ωστόσο το break ήρθε για τον Πολωνό στο 6ο game, που τον έβαλε μπροστά με 4-2 και λίγο αργότερα του έδωσε τη δυνατότητα να σερβίρει για το 6-3.

Στο 2ο σετ ο Federer φάνηκε ικανός να μπει στον προημιτελικό και να διεκδικήσει την πρόκριση. Προηγήθηκε χάρη σε γρήγορο break με 2-0 και στο 3o game έσβησε 3 break points, για να κάνει το 3-0.

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν ωστόσο για τον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων, που τελικά υπέστη το break στο 7o game (4-3) και το σετ ήρθε ξανά στην ισορροπία. Το tie-break τελικά έκρινε το νικητή του και ο Federer είχε αρκετά ασυνήθιστα για την κλάση του λάθη σε αυτό, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Hurkacz και το κέρδισε με 7-4.

Στο 3ο σετ δεν είχε να δώσει κάτι περισσότερο ο Federer, με τον Hurkacz να κάνει το πρώτο break μετά από μεγάλη προσπάθεια, αρκετές ισοπαλίες και 2 χαμένα break points που προηγήθηκαν, για το 2-0. Μετά απ’ αυτό ο Ελβετός “λύγισε” και ο Πολωνός συνέχισε ακάθεκτος να κάνει το παιχνίδι του, για να κάνει 2 ακόμα break και να φτάσει μέχρι το bagel.

Ήταν μια νίκη για την οποία μπορεί να μιλάει στα εγγόνια του ο Hurkacz, ο οποίος δεν ήταν ποτέ κοντά σε κάτι τέτοιο, στο να φτάσει δηλαδή σε έναν ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, στο παρελθόν. Η προηγούμενη καλύτερη πορεία του σε ένα major ήταν και πάλι στο Wimbledon, το 2019, όταν είχε φτάσει μέχρι τον 3ο γύρο!

Τώρα θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό, απέναντι στο νικητή του τελευταίου προημιτελικού, που είναι σε εξέλιξη, ανάμεσα στον Matteo Berrettini και στον Felix Auger-Aliassime.

Ο Federer από την πλευρά του έκανε σίγουρα το καλύτερό του τουρνουά για φέτος, στην επιστροφή του δηλαδή στο tour μετά τη διπλή εγχείρηση στο γόνατο και τη μεγάλη απουσία του, που ξεπέρασε τον ένα χρόνο. Σίγουρα ωστόσο, ακόμα και αυτό το τουρνουά αφήνει απογοήτευση στον Ελβετό, που σε έναν μήνα θα κλείσει τα 40.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το GRAND SLAM