Συνδεθείτε μαζί μας

SUPERLEAGUE 1

Αποφάσισε πρόσληψη Κλάτενμπεργκ (εφόσον δεν παραμείνει αρχιδιαιτητής) ως τεχνικού συμβούλου η Λίγκα

Aποφασίστηκε με 10 ψήφους υπέρ, 2 κατά (συν 2 ΠΑΕ που είχαν επιφυλάξεις)

Η Super League είναι ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής Κλάτενμπεργκ στο ρόλο του αρχιδιαιτητή και παράλληλα ψήφισε υπέρ της πρόσληψης του σε άλλο πόστο, εφόσον δεν παραμείνει στη θέση που κατέχει τώρα.

Σε σχετική ψηφοφορία αποφασίστηκε με 10 ψήφους υπέρ, 2 κατά (συν 2 ΠΑΕ που είχαν επιφυλάξεις) να προσληφθεί ως τεχνικός σύμβουλος και εκπαιδευτής διαιτησίας.

Παράλληλα, εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, για την έναρξη διερευνητικών συζητήσεων με τηλεοπτικούς παρόχους, για την υλοποίηση της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων.

Η ανακοίνωση

Κατά πλειοψηφία (10 ΠΑΕ υπέρ, 2 ΠΑΕ κατά, 2 ΠΑΕ επιφυλάχθηκαν), οι ΠΑΕ-Μέλη της Super League αποφάσισαν την πρόσληψη του κ. Mark Clattenburg ως Τεχνικού Συμβούλου και Εκπαιδευτή Διαιτησίας, προκειμένου να εφαρμόσει τη δομή της επαγγελματικής διαιτησίας, διατηρώντας τις αρμοδιότητές του για λογαριασμό της Super League, εφόσον δεν παραμείνει ως επικεφαλής της ΚΕΔ, θέση την οποία στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. της Super League.

Ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Super League για την έναρξη διερευνητικών συζητήσεων με τηλεοπτικούς παρόχους, για την υλοποίηση της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, από την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Ομάδα εργασίας αποτελούμενη από την αναπλ. πρόεδρο του Δ.Σ. και στελέχη ΠΑΕ-Μελών της Super League θα επεξεργαστεί, το συντομότερο δυνατόν, το στρατηγικό σχεδιασμό για την αλλαγή του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας της διαιτησίας, την εγκαθίδρυση συστήματος επαγγελματικής διαιτησίας και την εν γένει θεσμική ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το SUPERLEAGUE 1