Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Capital Controls στη Ρωσία

Σε καθεστώς κυρώσεων από τη Δύση βρίσκεται η Ρωσία.

Μέτρα ελέγχου του κεφαλαίου προκειμένου να σταματήσει η έξοδος των ξένων επιχειρήσεων από τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν.

Η Ρωσία εισέρχεται σε καθεστώς capital controls εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων, με τη Δύση να περνά στην αντεπίθεση για την εισβολή στην Ουκρανία, υιοθετώντας πολύ σκληρές κυρώσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ανακοίνωσε μέτρα ελέγχου του κεφαλαίου, για να σταματήσει η έξοδος των ξένων επιχειρήσεων από τη χώρα. Σύμφωνα με τα ίδια Μέσα, στόχος της κίνησης αυτής είναι να περιοριστεί η μαζική φυγή κεφαλαίων και επιχειρήσεων.

Ο Μισούστιν δήλωσε ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία κάνουν τους ξένους επενδυτές να αποφασίζουν όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά λόγω πολιτικής πίεσης. «Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις, έχει προετοιμαστεί σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την εισαγωγή προσωρινών περιορισμών στην έξοδο από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε.

«Αναμένουμε ότι όσοι έχουν επενδύσει στη χώρα μας θα μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται εδώ. Είμαι βέβαιος ότι η πίεση των κυρώσεων θα υποχωρήσει τελικά και όσοι δεν θα περιορίσουν τα έργα τους στη χώρα μας, υποκύπτοντας στα συνθήματα των ξένων πολιτικών, θα κερδίσουν», τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ