Συνδεθείτε μαζί μας

GRAND SLAM

CEO του Αυστραλιανού Όπεν: «Ο Τζόκοβιτς να πει γιατί του δόθηκε άδεια»

O εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης κάλεσε τον Σέρβο, να αποκαλύψει τον λόγο που του δόθηκε άδεια

Επικαλούμενος το ιατρικό απόρρητο ο CEO των διοργανώσεων τένις στην Αυστραλία και επικεφαλής του Αυστραλιανού Όπεν, Κρεγκ Τάιλι απέφυγε να εξηγήσει γιατί χορηγήθηκε άδεια στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κάλεσε τον Σέρβο, εάν ο ίδιος επιθυμεί να εξηγήσει γιατί πήρε την άδεια, επιβεβαιώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, πως ο Σέρβος λόγω ενός ιατρικού θέματος δικαιολογείται που δεν έχει κάνει εμβόλιο.

«Κατανοούμε πλήρως την αναστάτωση όλων καθώς είναι γνωστές οι απόψεις του Νόβακ σχετικά με τον εμβολιασμό. Ωστόσο, εναπόκειται σε αυτόν να συζητήσει δημόσια για την κατάστασή του και για τους λόγους που πήρε την εξαίρεση», υποστήριξε ο Τάιλι μετά τον χαμό που έχει προκληθεί και τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν από την στιγμή της ανακοίνωσης της εξέλιξης αυτής.

«Εμείς δεν είμαστε σε θέση, δεν είναι και νόμιμο, να αποκαλύψουμε τους λόγους και να δημοσιοποιήσουμε ιατρικές πληροφορίες», σχολίασε ο Τάιλι και συνέχισε:

«Ορίσαμε μια ομάδα αποτελούμενη από ανεξάρτητους γιατρούς, επιδημιολόγους, και σχεδιασμένη να αξιολογεί τυχόν αιτήσεις εξαίρεσης εμβολιασμού. Στις αιτήσεις, τηρήθηκε το ιατρικό απόρρητο. Με άλλα λόγια, κανείς δεν ήξερε ποιος ήταν ο αιτών. Οι αιτήσεις εξετάστηκαν και αξιολογήθηκαν και στη συνέχεια πέρασαν στη δεύτερη επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση για περαιτέρω αξιολόγηση.

Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις που δικαιολογούν μια εξαίρεση, όπως αλλεργική αντίδραση σε οποιοδήποτε είδος εμβολίου. Άλλη περίπτωση είναι να έχεις υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση και να πάσχεις από μυοκαρδίτιδα. Μια ακόμη περίπτωση είναι να έχεις νοσήσει από Covid τους τελευταίους έξι μήνες και να μπορείς να το αποδείξεις. Όλα αυτά αξιολογούνται από μια ιατρική ομάδα και εφόσον πληροί κάποιος τις προϋποθέσεις, δίνεται ιατρική εξαίρεση», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το GRAND SLAM