Συνδεθείτε μαζί μας

ΠΟΛΟ

«Χρυσή» στην Τουρκία η Εθνική πόλο εφήβων

Νίκησε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τη Σερβία 9-8

Οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα νίκησαν 9-8 τη Σερβία στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Μανίσα και κατέκτησαν την κορυφή, συνεχίζοντας τις διεθνείς επιτυχίες για το άθλημα.

Η Εθνική προηγήθηκε 6-1 και 9-5, όμως οι Σέρβοι με δύο σερί μέσα σε λίγα λεπτά έκαναν το ματς ντέρμπι, αλλά αστόχησαν στην τελευταία κρίσιμη επίθεση.

Οι Σέρβοι άνοιξαν το σκορ με τον Γκλάντοβιτς, όμως μετά την ισοφάριση του Λυκούδη η ελληνική επίθεση βρήκε τις λύσεις κι έφτασε στο 4-1 με τον ίδιο, αφού οι Σέρβοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν στην πιεστική ελληνική άμυνα, οπότε ο Λασκαρίδης έκανε το 5-1 και το ημίχρονο «έκλεισε» στο 6-1 για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Οι Σέρβοι μείωσαν αρχικά με τον Νοβάκοβιτς και, στη συνέχεια, με σερί 3-0 μείωσαν σε 6-4 σε μόλις δύο λεπτά, όμως ο Καρατζάς έκανε το 7-5, ο Ζερβουδάκης το 8-5 κι ο Καπράγκος το 9-5. Οι Σέρβοι με δύο γρήγορα γκολ μείωσαν σε 9-7, 2’:29’’ πριν το τέλος. Ένα σοβαρό λάθος στο 1’:10’’ πριν το τέλος έφερε το 9-8 για τους Σέρβους με τον Μπόσκοβιτς, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχει μία επιπλέον επίθεση. Οι Σέρβοι πίεσαν ψηλά, πήραν την τελευταία επίθεση, αλλά αστόχησαν απελπιστικά κι η Ελλάδα πήρε το χρυσό.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-0, 1-4, 2-3

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυριόπουλος, Λυκούδης 2, Κόκκινος 1, Καρατζάς 2, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 1, Χωματάς, Μητράκης, Σιαμάς, Μπελέσης, Μαραγκουδάκης, Κρατημένος

ΣΕΡΒΙΑ: Ντίμκοβιτς, Μποντιρόγκα, Νοβάκοβιτς 1, Ισίτοβιτς, Σπάσοβιτς, Γκλάντοβιτς 3, Λάζιτς, Κόζιτς, Αντάμοβιτς 2, Μπόσκοβιτς 1, Κρίστιτς 1, Ντίμιτς, Σάβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΠΟΛΟ