Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΟΣΜΟΣ

Διάφανη πισίνα ενώνει δύο ουρανοξύστες στο Λονδίνο

Τα εγκαίνια της Sky Pool θα πραγματοποιηθούν στις 19 Μαϊου

Η Sky Pool ενώνει δύο ουρανοξύστες, στο ύψος του δέκατου ορόφου και έχει μήκος 25 μέτρα ενώ είναι σε ύψος  35 μέτρων. Ωστόσο δεν θα είναι προς χρήση από το ευρύ κοινό αλλά θα χρησιμοποιείται μόνο από τους ένοικους των δύο ουρανοξυστών.  Παράλληλα τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν στις 19 Μαϊου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN πρόκειται για τη μεγαλύτερη ακρυλική κατασκευή αυτού του τύπου στον κόσμο και είναι ένα  από τα πλέον αναγνωρίσιμα έργα της κοινοπραξίας των εταιρειών EcoWorld και Ballymore που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του συγκροτήματος Embassy Gardens όπου επίσης υπάρχουν μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα. Η πισίνα βρίσκεται κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ και στη νότια όχθη του Τάμεση και προσφέρει στους χρήστες της θέα στον λονδρέζικο ορίζοντα και στο Ουέστμινστερ.

Η κατασκευή της έγινε στο Κολοράντο και για να φτάσει στο Λονδίνο χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι 5.000 μιλίων. Το βάθος της φτάνει τα τρία μέτρα και μόνο το νερό σε αυτήν αγγίζει τους 375 τόνους. Η πισίνα δημιουργήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Arup Associates, την κατασκευαστική Eckersley O’Callaghan και την Reynolds, που ειδικεύεται στην κατασκευή ενυδρείων. Η Arup Associates έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν σύνθετες αρχιτεκτονικές προκλήσεις, όπως η Όπερα του Σίδνεϋ. 

Οι δοκιμές αντοχής της πισίνας πραγματοποιήθηκαν στο εργοστάσιο της Reynolds, πριν μεταφερθεί στη Βρετανία. Η πισίνα θα ανοίξει για τους κατοίκους του Embassy Gardens στις 19 Μαΐου ωστόσο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί φωτογραφήσεις μοντέλων. Στα επίσημα εγκαίνια θα δοθεί περφόρμανς από την ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης Acrobatix.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΚΟΣΜΟΣ