Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρίγκιπας Κάρολος αναλαμβάνει το ρόλο του Φίλιππου

Η Βασίλισσα δεν επιθυμεί να αλλάξει το πρωτόκολλο διαδοχής

Μετά και το πέρας της περιόδου πένθους της Βασίλισσας, θα πρέπει να συνεχιστούν οι δημόσιες εμφανίσεις της, η απορία που έμενε ήταν να καθοριστεί ποιος θα ήταν στο πλευρό της από εδώ και στο εξής, μετά και τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Πλέον, θεωρείται δεδομένο ότι τον ρόλο αυτό θα αναλάβει ο γιός της, και πρώτος στη σειρά διαδοχής, πρίγκιπας Κάρολος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας, “The Sun”, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, πρόκειται να συνοδεύει την Βασίλισσα σε επερχόμενες εμφανίσεις της, και πιο συγκεκριμένα θα κάνει αρχή με την εκδήλωση για την Κρατική Έναρξη του Κοινοβουλίου, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του πατέρα του.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάρολος «μπαίνει στα παπούτσια» του, γιατί το έπραξε πολλές φορές στο παρελθόν από την μέρα της ανακοίνωσης της παύσης των καθηκόντων του Δούκα του Εδιμβούργου το 2016, ωστόσο ο ίδιος μάλλον πρόκειται να αναλάβει τον ρόλο εκ βαθέων και πιο ενεργητικά.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα, βασιλικές πηγές αποκαλύπτουν ότι η Βασίλισσα δεν επιθυμεί να αλλάξει το πρωτόκολλο διαδοχής και να δώσει το στέμμα στον William, γι’ αυτό θέλει ο Κάρολος να αναλάβει περισσότερα καθήκοντα και να έχει πιο ενεργό ρόλο στην βασιλική ζωή.

Πηγή: Must

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΚΟΣΜΟΣ