Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά: «Δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του»

Αποφάσισε και τέλεσε μόνος του το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, λέει ο εισαγγελέας.

Κόλαφος είναι για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη. Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και για αυτό της κακοποίησης ζώου σε βαθμό κακουργήματος. Επίσης ζητεί να δικαστεί και για ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση λόγω των ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές. Την ίδια ώρα, στη μητέρα της Καρολάιν ανατίθεται η επιμέλεια της μικρής Λυδίας, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε η πρόεδρος Μαρία Βογιατζάκη.

Η εισαγγελική πρόταση:

Ειδικότερα, ο κ. Νούλης σε 24 σελίδες καταγράφει καρέ-καρέ το έγκλημα των Γλυκών Νερών και κατά πληροφορίες αναφέρει πως το έγκλημα τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. «Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικείας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών» ήταν τα στοιχεία του εγκλήματος που καταδεικνύουν κατά τον εισαγγελέα την ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά την οποία ο κατηγορούμενος τέλεσε το έγκλημα.

Ακόμη, κατά τις ίδιες πληροφορίες ο εισαγγελέας, στην πρότασή του αναφέρεται στη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, η οποία στόχευε στον αποπροσανατολισμό και σύγχυση των αστυνομικών αρχών, αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που τέλεσε. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει: «Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι ο προστάτης της, δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του αν και επρόκειτο για την μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για 2,5 ώρες».

Επιπλέον, ο κ. Νούλης επικαλούμενος την ιατροδικαστική έκθεση, επισημαίνει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πως ο πνιγμός της νεαρής Καρολάιν διήρκεσε πέντε λεπτά, διάρκεια που προκύπτει από τους σφυγμούς του θύματος. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο θάνατος της νεαρής γυναίκας ήταν αγωνιώδης, ενώ ο θύτης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το 11 μηνών παιδί του και να εξολοθρεύσει τον 5 μηνών σκύλο του. Ο εισαγγελέας αναφέρει: «Η νηφαλιότητα στην προμελέτη του σχεδίου συνάγεται από το ότι φρόντισε να αχρηστεύσει την κάμερα για να μην υπάρχουν οπτικές αποδείξεις σε βάρος του. Σχεδίασε και παρουσίασε ένα σενάριο ψευδές και για να υποστηρίξει όλο αυτό το σχέδιο, δέθηκε ο ίδιος και έδεσε το θύμα, ενώ επιχείρησε παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις καλώντας το 1000 και το 180 για να δείξει ότι αστοχεί επειδή ήταν δεμένος».

Από την εισαγγελική πρόταση δεν λείπουν και οι αναφορές στο θέατρο που έπαιξε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, όταν εμφανίζονταν θλιμμένος στην κηδεία και το μνημόσυνο του θύματός του στην προσπάθειά του να παραπλανήσει τις αρχές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ