Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

H Ελλάδα δεν ξέφυγε από Σουηδία και Κροατία στη βαθμολογία της UEFA

Χαμένη ευκαιρία μετά τις ισοπαλίες Άρη και ΠΑΟΚ

Μία κακή ημέρα στο ευρωπαϊκό μέτωπο ήταν η Πέμπτη (27/7) για τις ελληνικές ομάδες. O ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με την Μπεϊτάρ στην Τούμπα, ενώ ο Άρης ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Αραράτ στην Αρμενία.

Αυτά τα αποτελέσματα δεν βοήθησαν ιδιαίτερα την Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA, καθώς της έδωσαν μόλις 200 βαθμούς, με αποτέλεσμα να φτάσει στους 20525. Θυμίζουμε πως σε αυτή τη φάση, είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο η πρόκριση, αλλά και η συγκομιδή όσο το δυνατόν περισσότερων βαθμών, αφού οι επόμενοι γύροι θα είναι όπως και να ‘χει πιο δύσκολοι.

Ο λόγος που οι δύο ισοπαλίες δεν βοήθησαν την Ελλάδα είναι και τα αποτελέσματα μίας εκ των χωρών που την κυνηγούν, της Σουηδίας. Οι ομάδες της σκανδιναβικής χώρας γνώρισαν και οι 3 ήττες στις ευρωπαϊκές τους αναμετρήσεις. Η Τζουργκάρντεν και η Κάλμαρ ηττήθηκαν στην έδρα τους με το ίδιο σκορ (2-1) από Λουκέρνη και Πιούνικ Γερεβάν, ενώ η Χάμαρμπι έχασε από την Τβέντε στην Ολλανδία με 1-0. Χάθηκε, επομένως, μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να ξεφύγει μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των Σουηδών, που έμειναν στους 20250 βαθμούς.

Τέλος, καλά δεν είναι τα νέα ούτε όσον αφορά τον έτερο διώκτη της Ελλάδας, την Κροατία. Η Ριέκα και η Όσιγιεκ νίκησαν τις Ντουκαγκίνι και ΖΤΕ, αντίστοιχα, επομένως οι Κροάτες πήραν 500 βαθμούς και έφτασαν τους 20400, μόλις 125 λιγότερους από την Ελλάδα. Πολλά θα κριθούν στις αναμετρήσεις μεταξύ ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ΠΑΟΚ-Χάιντουκ Σπλιτ (αν προκριθούν οι Θεσσαλονικείς).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ