Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αντίδραση του υφυπουργείου στην απόφαση της SL2-FL

Άμεση ήταν η τοποθέτηση-απάντηση του υφυπουργείου

Την αντίδραση του υφυπουργείου αθλητισμού έλαβε η απόφαση του Δ.Σ. της Super League 2-Football League κατά της επικείμενης αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών.

Το υφυπουργείο εξέφρασε τη δυσάρεστη έκπληξή του για την εν λόγω απόφαση, αναφέροντας αναλυτικά όλες τις ενέργειες που έλαβαν χώρα -εν γνώσει της SL2-FL- από το περασμένο καλοκαίρι για την αναδιάρθρωση, την οποία και χαρακτήρισε ως απαραίτητη. Τέλος, επεσήμανε ότι παραμένει ανοικτό στον διάλογο, αναμένοντας τη σχετική συνάντηση που αιτείται το ΔΣ της SL2-FL.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του υφυπουργείου αθλητισμού:

«Η, κατά πλειοψηφία, σημερινή απόφαση του ΔΣ SL2-FL, που ξαφνικά διαφωνεί με την επικείμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (συγχώνευση της Football League με τη Super League 2 και διατήρηση από την προσεχή σεζόν μόνο δύο επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου), προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών.

Η αναδιάρθρωση, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή:

• ζητήθηκε επισήμως από την ΕΠΟ, πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού,
• μελετήθηκε τον Οκτώβριο από Ομάδα Εργασίας, η οποία συστάθηκε με εκπροσώπους από ΕΠΟ, SL2 – FL και του Υφυπουργείου,
• κατέληξε σε σχέδιο διαφάνειας και αυστηρών αναπτυξιακών κριτηρίων συμμετοχής (Μετοχικό Κεφάλαιο 250.000€, Εγγυητική Επιστολή 100.000€, δικαίωμα συμμετοχής του 50% των παικτών στις ελληνικές εθνικές ομάδες)
• ανακοινώθηκε έγκαιρα τον Ιανουάριο,
• υποβλήθηκε σε δημόσια Διαβούλευση τον Φεβρουάριο και κρίνεται απολύτως απαραίτητη και επιβεβλημένη για τη δημιουργία συνθηκών αξιοπιστίας, βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας.

Σε κάθε περίπτωση, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ανοικτό πάντοτε στον διάλογο, αναμένει με ενδιαφέρον τη σχετική συνάντηση που αιτείται το ΔΣ της SL2-FL».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ