Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Η Γιουνάιτεντ ακύρωσε συμφωνία «μαμούθ» με τη ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot

Περίπου 120 εκατ. ευρώ είχε εισπράξει η Γιουνάιτεντ από τη συνεργασία της με την Aeroflot.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την απόσυρση και επίσημα των χορηγικών δικαιωμάτων χρήσης του ονόματος της από την Ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot, που κατά 57.3% ανήκει στην Ρωσική Κυβέρνηση.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

«Δεδομένων των γεγονότων στην Ουκρανία, αποσύρουμε τα χορηγικά δικαιώματα από την Aeroflot. Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες των οπαδών μας από όλον τον κόσμο και συμπάσχουμε με όσους έχουν πληγεί.»

Η Aeroflot ήταν η επίσημη αεροπορική εταιρεία της Γιουνάιτεντ από το 2013 και η τελευταία συμφωνία επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι το 2023.

Η αγγλική ομάδα δεν πέταξε με την Aeroflot στη Μαδρίτη, για να  αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης, στην πρώτη μεταξύ τους (1-1) αναμέτρηση στους «16» του  Champions League την Τετάρτη, ενώ μία ημέρα αργότερα ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, απαγόρευσε στην Aeroflot να λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Γιουνάιτεντ είχε ανανεώσει τη συμφωνία το 2017, υπογράφοντας παράταση της συμφωνίας μέχρι το 2023, η οποία, σύμφωνα με το BBC, θα της απέφερε περίπου 30  εκατομμύρια λίρες (36 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Γιουνάιτεντ έχει εισπράξει συνολικά περίπου 100 εκατομμύρια λίρες (120 εκατ. ευρώ) από τη συνεργασία της με την Aeroflot.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ