Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Μέριλιν Μονρόε “διχάζει” το Παλμ Σπρινκς: Το άγαλμα της συμβολίζει το μισογυνισμό λένε διαδηλωτές

Πρόκειται για άγαλμα ύψους 7,9 μέτρων στη διάσημη πόζα της Μέριλιν με το λευκό φόρεμα που κυματίζει

Ένα άγαλμα της Μέριλιν Μονρόε επέστρεψε στο Παλμ Σπρινγκς, της Καλιφόρνια, δημιουργώντας εντάσεις από τη μεριά ορισμένων κατοίκων που θεωρούν το εν λόγω άγαλμα μισογυνιστικό.

Τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος ύψους 7,9 μέτρων του ειδώλου του Χόλιγουντ, στη διάσημη πόζα της με το λευκό φόρεμα που κυματίζει, έγιναν μπροστά στο Μουσείο Τεχνών του Παλμ Σπρινγκς, με θέα το Palm Canyon Drive, την κεντρική τουριστική λεωφόρο της πόλης.

Έμπνευση για το έργο τέχνης, που φιλοτέχνησε ο Τζον Σιούαρντ Τζόνσον το 2011, αποτέλεσε μια σκηνή από την ταινία «Επτά Χρόνια Φαγούρα». Ήρθε πρώτα στο Παλμ Σπρινγκς το 2012, ως δάνειο, έμεινε εκεί 26 μήνες και μεταφέρθηκε στο Νιού Τζέρσι το 2014, εξήγησε ο Άφταμπ Ντάντα, πρόεδρος των P.S. Resorts, μιας τοπικής ένωσης φιλοξενίας.

Στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, διαδηλωτές, μεταξύ αυτών, μέλη του Ιδρύματος Women’s March, φώναζαν ότι προάγει τον μισογυνισμό και την εκμετάλλευση της γυναίκας.Επικρίσεις δέχθηκε και το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκε, καθώς το άγαλμα βρίσκεται στη μέση ενός καινούργιου δρόμου που δημιουργήθηκε για να συνδέσει το μουσείο με το Palm Canyon Drive, είπε ο Κρις Μέναντ, που ίδρυσε την επιτροπή για τη μεταφορά της Μέριλιν.

 

Το «Forever Marilyn» αναμένεται να παραμείνει στο Παλμ Σπρινγκς για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ