
Τι κι αν έπαιξε χωρίς Τζόουνς, Χάρπερ και Ριβέρο απέναντι στην πανίσχυρη Εφές που είχε στις τάξεις της και τον Κρις Σίνγκλετον; Η Βαλένθια, με συνολικά επτά απουσίες (!), έβγαλε ψυχή και επικράτησε των απογοητευτικών πρωταθλητών Ευρώπης με 81-71 και τους έβγαλε εκτός οκτάδας στην Ευρωλίγκα μετά από 19 αγωνιστικές. Έξι παίκτες του Άλεξ Μουμπρού είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίο τον Πουέρτο που είχε 15, με την ισπανική ομάδα στο 8-10 να κάνει όνειρα ακόμη και για playoffs. Στα ρηχά Μίσιτς και Κλάιμπερν με 11 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ άποντος ήταν σε 13:23 με 0/3 σουτ ο Σίνγκλετον για την ομάδα του Αταμάν που έχασε για δεύτερη φορά φέτος από τη Βαλένθια.
Καθοδηγούμενη από τον ασταμάτητο Ντούμπλιεβιτς, που είχε 8 πόντους στην πρώτη περίοδο, η Βαλένθια είχε μια βραχεία κεφαλή (16-13), την ίδια ώρα που Μίτσιτς και Λάρκιν κυμαίνονταν στα ρηχά. Ο Λάρκιν ήρθε με φόρα από τον πάγκο και με ένα προσωπικό 5-0 έφερε το ματς στα ίσα, 20-20, ενώ ο Μπομπουά έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους λίγο αργότερα, 25-26. Οι γηπεδούχοι με Πουέρτο και Αρόστεγκι κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο στο 31-30 και έχοντας φέρει τον ρυθμό στα μέτρα τους.
Πλάις και Εμπαγέ πρόσφεραν λύσεις από τον πάγκο στους πρωταθλητές Ευρώπης που πέρασαν στη θέση του οδηγού στο τρίτο δεκάλεπτο (39-43), ενώ με τον Κλάιμπερν να παίρνει μπρος και να οδηγεί στο +7 (49-56) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Με ένα 7-0 στις αρχές της τέταρτης περιόδου και τον Γουέμπ να βοηθά στο σκορ, η Βαλένθια ανέκτησε τα ηνία, 64-60 και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Το γκολ-φάουλ του Πρέπελιτς και το τρίποντο του Γουέμπ αποτελείωσαν την Εφές που δεν μπόρεσε να αντιδράσει υποχωρώντας στο 9-9 και εκτός οκτάδας!
Δεκάλεπτα: 16-13, 31-30, 49-56, 81-71
Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
BASKETLEAGUE
/ 3 ώρες πρινΜε τρεις αναμετρήσεις ξεκινά η 14η αγωνιστική
Σπουδαίο ματς διεξάγεται στα Άνω Λιόσια όπου η ΑΕΚ υποδέχεται το Περιστέρι bwin
-
NBA
/ 3 ώρες πρινΟι Μπακς επικράτησαν με 141-131 των Πέισερς στην Ιντιάνα
Ο Έλληνας σούπερ σταρ πέτυχε 41 πόντους
-
-
EUROLEAGUE
/ 13 ώρες πρινO Ολυμπιακός νίκησε 95-89 τη Μακάμπι και ανέβηκε στο 14-7
Κορυφαίος ο Βεζένκοφ με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ