Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΑ

Νέα εποχή Λιόλιου από σήμερα στην ΕΟΚ

Ο Χρήστος Χριστοδούλου το μεγάλο φαβορί για να ηγηθεί της ΚΕΔ 

Το πρωί αναμένεται να γίνει στα γραφεία της ομοσπονδίας στο ΟΑΚΑ η τελετή παράδοσης-παραλαβής, με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να δίνει τη σκυτάλη στον Βαγγέλη Λιόλιο. Μάλιστα λέγεται πως ο νέος ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας ίσως προτείνει στον απερχόμενο τη θέση του επίτιμου προέδρου.

Από εκεί και πέρα, το νέο ΔΣ θα συγκληθεί σε σώμα πιθανότατα την Τετάρτη, με ερωτηματικό να παραμένει η στάση του Παναγιώτη Φασούλα. Από χθες φημολογείται έντονα πως δεν θα θελήσει να είναι μέλος της νέας διοίκησης, κάτι που αν συμβεί θα δώσει τη θέση του στον (ούτως ή άλλως 17ο σε ψήφο) Γιάννη Τσουμή, της παράταξής του.

Στο νέο ΔΣ πέρα από τους εκλεγέντες θα συμμετέχουν μέσω ΕΣΑΚΕ (όπως ορίζει η νομοθεσία) οι Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, Τάκης Τριαντόπουλος και Σταύρος Δουβής, ο Παναγιώτης Γιαννάκης ως πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών (ΣΕΚΠ) και ο Φώτης Βασιλόπουλος ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ). Σε κάθε περίπτωση, ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει… αυτοδυναμία με 14 μέλη από τον «συνδυασμό» του.

Σε ό,τι αφορά στις πρώτες κινήσεις, ο Χρήστος Χριστοδούλου φέρεται ως μεγάλο φαβορί για να ηγηθεί της ΚΕΔ και ο ίδιος να επιλέξει τα υπόλοιπα μέλη. Θα είναι υπεύθυνος για τους ορισμούς και θα υπάρχει διαρκής αξιολόγηση όλων των διαιτητών, αλλά και των παρατηρητών, με ένα σύστημα προβιβασμού/υποβιβασμού.

Για την Εθνική ομάδα, ακούγεται πως θα αναλάβουν υπεύθυνοι ο Δήμος Ντικούδης στους Άνδρες και η Άννυ Κωνσταντινίδου στις Γυναίκες, όπως και πως θα προταθεί να αναλάβει τα πάντα υπό την σκέπη του ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Όσο για τον προπονητή, επιθυμία του Βαγγέλη Λιόλιου είναι να προσληφθεί ένας μεγάλος Έλληνας προπονητής (πρώτη επιλογή λέγεται πως είναι ο Δημήτρης Ιτούδης), ωστόσο υπάρχει το πρόβλημα πως όσοι είναι στην πρώτη γραμμή (Ιτούδης, Μπαρτζώκας, Πρίφτης, Σφαιρόπουλος) εργάζονται στην Ευρωλίγκα κι αυτό δημιουργεί πρόβλημα τόσο με την παρουσία τους στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 (που αρχίζουν το Νοέμβριο), όσο και στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2022 (που θα γίνει 1-17 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες πριν αρχίσει η επόμενη σεζόν).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΑ