Συνδεθείτε μαζί μας

BCL

Νέο format του Basketball Champions League

Ο νικητής της διοργάνωσης θα αναδειχθεί μέσω Final Four και όχι Final 8

Νέος τρόπος διεξαγωγής για το Basketball Champions League, που ανακοίνωσε το ανανεωμένο φορμάτ του θεσμού για τη σεζόν 2021-22.

Η βασικότερη αλλαγή έχει να κάνει με το play-in τουρνουά που θα διεξαχθεί μεταξύ των δεύτερων και των τρίτων κάθε ομίλου από την πρώτη φάση, ενώ ο νικητής της διοργάνωσης θα αναδειχθεί μέσω Final Four και όχι Final 8, όπως ίσχυσε για τις δύο τελευταίες περιόδους.

Θυμίζουμε ότι στους ομίλους του BCL θα λάβουν μέρος το Λαύριο, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, ενώ στα προκριματικά θα συμμετέχει το Περιστέρι.

Αναλυτικά:
Πρώτη φάση ομίλων και play-in/Οκτώβριος-Δεκέμβριος:
 32 ομάδες που χωρίζονται σε 8 γκρουπ των 4. Οι πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται απευθείας στους «16», ενώ οι δεύτεροι και οι τρίτοι κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε play-in τουρνουά για μια θέση στην επόμενη φάση.

Tα play-in θα κριθούν σε σειρά best-of-three τον Ιανουάριο με 8 ομάδες να παίρνουν τη πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

Top-16: Οι 16 ομάδες χωρίζονται σε 4 ομίλους των 4 ομάδων ο καθένας, με τα ματς να διεξάγονται από Γενάρη μέχρι Μάρτη το 2022. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στην οκτάδα του BCL.

Προημιτελικά: Στη φάση των «8» η πρόκριση θα κριθεί σε σειρά best of three και οι 4 νικητές θα δώσουν το παρών στο Final Four.

Final Four: Τον Μάιο σε μία πόλη που θα επιλεχθεί θα διεξαχθεί το φετινό Final Four του BCL με ημιτελικούς την Παρασκευή και τον μεγάλο τελικό την Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το BCL