Συνδεθείτε μαζί μας

ΟΦΗ

Νταμπράουσκας: «Σημαντικό αποτέλεσμα – Πάντα έχω επιθετική νοοτροπία»

Οι δηλώσεις του σχετικά με το ντεμπούτο του στον πάγκο του ΟΦΗ

Σημαντική χαρακτήρισε την ισοπαλία με την οποία έφυγε η ομάδα από την έδρα του Άρη, ο Βάλντας Νταμπράουσκας!

Ο Λιθουανός τεχνικός μίλησε για το ντεμπούτο του στον πάγκο του ΟΦΗ, τόνισε πως του αρέσει οι ομάδες του να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και να έχουν τον έλεγχο, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη οι ποδοσφαιριστές του να διώξουν την αρνητικότητα που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των Κρητικών τις τελευταίες εβδομάδες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του ΟΦΗ:

«Είναι όμορφο να έρχεσαι και να παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα. Δεν ήταν εύκολη η δουλειά μας καθώς οι οπαδοί του Άρη πίεσαν την ομάδα μας, ειδικά μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Είναι σημαντικό αποτέλεσμα για την ομάδα, για αυτά που πέρασαν οι παίκτες στις τελευταίες εβδομάδες. Μέσα μου έψαχνα τον τρόπο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και μέσα από τις αλλαγές που κάναμε οι οποίες μας έκαναν πιο επιθετικούς. Προσπάθησα να βάλω παίκτες πίσω από τον Γκερέρο, με σκοπό να βοηθήσουν την ομάδα αλλά και με τον Άρη να προχωρά σε αλλαγές στα άκρα, έπρεπε να δοθούν βοήθειες στους ακραίους αμυντικούς».

Για τον λόγο που χρησιμοποίησε τον Ντουρμισάι, αντί να ενισχύσει τον άξονα της ομάδας του: «Θεωρώ τον εαυτό μου επιθετικό προπονητή. Θέλω να πάρω τους τρεις βαθμούς. Κάποιες φορές αυτό θα σου βγει και κάποιες άλλες όχι. Πάντα έχω επιθετική νοοτροπία. Στα τελευταία λεπτά θα επιλέξω να βάλω επιθετικούς για να νικήσω ένα παιχνίδι. Είδατε ότι τα πρώτα 30 λεπτά είχαν υψηλό τέμπο και ιδιαίτερα μετά το γκολ που πετύχαμε. Έπρεπε λοιπόν να φρεσκάρω την ομάδα».

Για τις πρώτες εντυπώσεις του από την ομάδα: «Είδα ότι κάθε παίκτης νιώθει μια δέσμευση με την ομάδα και είναι συγκεντρωμένος σ’ αυτό που κάνει. Βρήκα λοιπόν ένα φανταστικό γκρουπ ανθρώπων, με επαγγελματισμό και θέλω να συνεχίσουμε αυτή τη νοοτροπία. Θα χρειαστούμε κάποιες εβδομάδες για να διώξουμε τη αρνητικότητα που υπάρχει στις τελευταίες εβδομάδες και ο μόνος τρόπος βελτίωσης είναι μέσα από τις προπονήσεις και περνώντας το στιλ παιχνιδιού που θέλω. Για παράδειγμα, θέλω να έχουμε περισσότερο έλεγχο και να καταφέρνουμε να ακολουθούμε περισσότερη ώρα τον έντονο ρυθμό ενός αγώνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΟΦΗ