Συνδεθείτε μαζί μας

GRAND SLAM

Οι αρχές της Αυστραλίας ακύρωσαν τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς

Δεν πείστηκαν από τα έγγραφα που παρουσίασε και πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τη χώρα

Δραματική τροπή παίρνει η περιπέτεια του Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης καθώς σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το Theage.com η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε οριστικά να ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου και να μην του επιτρέψει την είσοδο στη χώρα…

Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει προκύψει από καμία πλευρά (αυστραλιανή κυβέρνηση, Australian Open), αλλά ούτε κι από την πλευρα του αθλητή, αν και το νομικό του επιτελείο φέρεται να προσπαθεί έστω και την ύστατη ώρα να ανατρέψει την συγκεκριμένη απόφαση.

Dkjokovic_Age

Το χρονικό των γεγονότων
Ο Σέρβος Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις έχει συμπληρώσει 8 ώρςε ιδιότυπης ομηρίας στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, λόγω τυπικού λάθους  (όπως ισχυρίστηκε η πλευρά του) στη βίζα που αιτήθηκε για να εισέλθει στη χώρα.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Νόλε πήρε ιατρική εξαίρεση προκειμένου να ταξιδέψει στην Μελβούρνη για το Australian Open, γεγονός που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και με την άφιξη του στο αεροδρόμιο δεν του επετράπη να αποχωρήσει γιατί είχαν συμπληρωθεί λάθος έντυπα.

Ο Τζόκοβιτς μεταφέρθηκε σε ένα δωμάτιο φρουρούμενος με τις αρχές να παίρνουν το κινητό του και να απειλείται διπλωματικό επεισόδιο καθώς η σερβική κυβέρνηση κάλεσε τον Αυστραλό πρέσβη στο Βελιγράδι για εξηγήσεις αλλά και για να απαιτήσει την απελευθέρωση του Νόλε.

Μετά από 6 ώρες περίπου οι Αυστραλοί επέστρεψαν στον Τζόκοβιτς το κινητό του και μία από τις πρώτες του επικοινωνίες ήταν με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Μάλιστα όπως πόσταρε στον επίσημο λογαριασμό του «στην επικοινωνία που είχαμε τον διαβεβαίωσα ότι είμαστε στο πλευρό του και κάνουμε τα πάντα για να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η περιπέτεια του. Επίσης σας ενημερώνω ότι ο Νόλε είναι δυνατός, όπως ακριβώς τον ξέρουμε».

Απ’ ότι φαίνεται πάντως τελικά θα δικαιωθούν αυτοί που έλεγαν «πως όσο περνά η ώρα μειώνονται και οι πιθανότητες να πάρει το πράσινο φως ο Τζόκοβιτς»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το GRAND SLAM