Συνδεθείτε μαζί μας

SUPERLEAGUE 1

Πιθανό το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των ομάδων της Super League

Μείωση του αριθμού των ομάδων σε 12 ή ακόμη και 10

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να τεθεί επί τάπητος ζήτημα αναδιάρθρωσης στην Super League 1. Όπως αναφέρει η Live Sport, συζητείται μεταξύ παραγόντων το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των ομάδων της κατηγορίας σε 12 ή ακόμη και 10.

Πολλοί θεωρούν πως με τον τρόπο αυτό το πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό, ενδιαφέρον και εμπορικό φέρνοντας συνολικά περισσότερα έσοδα στη λίγκα και κατ’ επέκταση στις ΠΑΕ. Η όποια απόφαση πάντως για μείωση των ομάδων δεν μπορεί να έχει εφαρμογή νωρίτερα από τη σεζόν 2023/24.

Επίσης, έχουν γίνει συζητήσεις και για αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, καθώς εκφράστηκαν από πολλές πλευρές (παράγοντες, προπονητής και παίκτες) παράπονα για τον μεγάλο αριθμό αγώνων. Οι ομάδες των playoffs έφτασαν να παίζουν τα κρισιμότερα παιχνίδια της σεζόν εξαντλημένες και με συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ στα playout το ενδιαφέρον και το κίνητρο απουσίαζαν για τις περισσότερες ομάδες. Στο πρόσφατο ΔΣ είχε συζητηθεί να γίνονται playoffs με οκτώ ομάδες αλλά όχι διπλά ματς (συνολικά επτά αγωνιστικές) και ο πρώτος της κανονικής περιόδου να δίνει τέσσερα ματς στην έδρα του, ανάμεσα στα οποία και αυτό με τον δεύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το SUPERLEAGUE 1