Συνδεθείτε μαζί μας

ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πρεμιέρα για τον Χάρη Μαμουλάκη στο 1ο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Τουρνουά Σκακιού

Στο European Parliamentary Friendship Online Chess Tournament, το Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπροσωπείται το Ελληνικό Κοινοβούλιο, από τον αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου και Πρωταθλητή Ελλάδος με τα χρώματα του Ηράκλειο Ο.Α.Α. (1992 και 1993), Χάρη Μαμουλάκη.

Με την ευκαιρία αυτή ο βουλευτής Ηρακλείου μας μίλησε για την συμμετοχή του,το σκάκι, αλλά και τα κοινά του σημεία με την πολιτική.

1ο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Τουρνουά Σκακιού σήμερα Παρασκευή 16/4. Μιλήστε μας λίγο για αυτό το τουρνουά.

Πράγματι, το 1ο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Τουρνουά Σκακιού είναι γεγονός. Είναι μια πρωτοβουλία με σκοπό να φέρει πιο κοντά σκακιστές βουλευτές και ευρωβουλευτές και να λειτουργήσει ως ένας εναλλακτικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων. Και δεν σας κρύβω ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας, συνοδεύεται με τη συμμετοχή 32 κορυφαίων σκακιστών από 15 χώρες, μεταξύ των οποίων και 3 γκραν μετρ:  Του Loek Van Wely του Victor Bologan και της Antoaneta Stefanova!

Το Τουρνουά είναι ανοικτό για να το παρακολουθήσει το κοινό;

Ναι φυσικά. Είναι ανοικτό, μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι μέσα από μια διαδικτυακή πλατφόρμα (εδώ). Η έναρξη της μετάδοσης θα γίνει στις 16:30 την Παρασκευή 16/4 και να είστε βέβαιος ότι θα προσφέρει πολλές συγκινήσεις στους θεατές. Μέχρι τέλους!

Είστε ο μόνος εκπρόσωπος της Ελλάδας σε αυτό το τουρνουά. Πώς αισθάνεστε;

Σίγουρα θα αισθανόμουν πολύ πιο ευχάριστα αν το σκάκι είχε διαδοθεί περισσότερο στη χώρα μας, οπότε θα είχαμε ενδεχομένως και περισσότερους σκακιστές εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, άρα και περισσότερες συμμετοχές ως Ελλάδα. Ποτέ δεν είναι αργά όμως. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι γίνονται εξαιρετικές προσπάθειες σε όλη τη χώρα, το σκάκι κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι σκακιστικοί σύλλογοι τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας, ευελπιστώ ότι αυτή η αναπτυξιακή του τροχιά θα συνεχιστεί. Με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς!

Πολιτική και σκάκι. Υπάρχουν κοινά σημεία;

Το σκάκι απαιτεί τακτική, από την πρώτη μέχρι την τελευταία κίνηση. Το ίδιο και η πολιτική, σε όλες τις βαθμίδες της. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, για να έχεις αποτέλεσμα, να παράγεις έργο, να είσαι χρήσιμος στην κοινωνία – γιατί για εμένα αυτός είναι ο σκοπός – πρέπει να εφαρμόζεις την κατάλληλη τακτική που θα σε οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Χρειάζεται πρόγραμμα και μέθοδος. Αυτό άλλωστε δεν ισχύει μόνο στην πολιτική, ισχύει παντού. Οπότε, ναι, υπάρχουν κοινά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ