Συνδεθείτε μαζί μας

ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πρώτο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Τουρνουά Σκακιού

Ο Χάρης Μαμουλάκης εκπροσωπεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο

Ένα ιδιαίτερο όσο και μοναδικό Ευρωπαϊκό Τουρνουά Σκακιού θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 16/04, με ώρα έναρξης τις 16:30, με τη συμμετοχή 30 κορυφαίων σκακιστών – Βουλευτών και Ευρωβουλευτών από Κοινοβούλια της Ευρώπης.

Πρόκειται για το European Parliamentary Friendship Online Chess Tournament, το Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με μοναδικό εκπρόσωπο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τον αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου και Πρωταθλητή Ελλάδος με τα χρώματα του Ηράκλειο Ο.Α.Α. (1992 και 1993), Χάρη Μαμουλάκη.

Μεταξύ των συμμετεχόντων, ξεχωρίζουν οι κορυφαίοι Grand Maitre (GrandMaster) Loek Van Wely (Ολλανδία) και Victor Bologan (Μολδαβία), η Daniela Movileanu (Ιταλία), ο Artak Manukian (Αρμενία), ο Giedrius Surplys (Λιθουανία), ο Marek Sefcik (Σλοβακία), ο Vaclav Klaus (Τσεχία) και ο Karl Gauti Hjaltason (Ισλανδία). Έχουν δηλώσει επίσης συμμετοχή, μέχρι στιγμής, οι:

Ambrozie Irineu Darau (Ρουμανία)

Artur Davtyan (Αρμενία)

Bart Smals (Ολλανδία)

Brynjar Thor Nielsson (Ισλανδία)

Dmytro Kostiuk (Ουκρανία)

Dmytro Liubota (Ουκρανία)

Dmytro Lubinets (Ουκρανία)

Iban Garcia Del Blanco (Ισπανία)

Ihor Nehulevskyi (Ουκρανία)

Ivan Ivanov (Βουλγαρία)

Jeroen Sikkema (Ολλανδία)

Maksym Zuiev (Ουκρανία)

Mikulas Ferjencik (Τσεχία)

Milan Brglez (Σλοβενία)

Mkhitar Hayrapetyan (Αρμενία)

Oleksandr Pasichnyi (Ουκρανία)

Pall Magnusson (Ισλανδία)

Sergey Shtepa (Ουκρανία)

Viktors Valainis (Λετονία)

Vitaljis Orlovs (Λετονία)

Vlad Batrincea (Μολδαβία)

Σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερη η τιμή να συμμετάσχω στο European Parliamentary Friendship Online Chess Tournament, το πρώτο Τουρνουά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως είναι μεγάλη και η χαρά, από το γεγονός ότι το Σκάκι θα αποτελεί πλέον έναν κοινό πνευματικό παρονομαστή για τα Κοινοβούλια της Ευρώπης και θα λειτουργεί ως μια ακόμα γέφυρα συνεννόησης μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών. Σας προσκαλώ να παρακολουθήσετε διαδικτυακά αυτό το τουρνουά, οι συμμετέχοντες άλλωστε, υπόσχονται παρτίδες που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων, μέχρι και την τελευταία κίνηση!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ