Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτοβουλία πρόκληση για τη Κρήτη, είχε ο σύλλογος «European Paratroopers»

Απύθμενο θράσος από σύλλογο ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών

Μια… όχι και τόσο καλή ιδέα (που ενδέχεται να έχει ανεξέλεγκτες προεκτάσεις σε περίπτωση που δεν παραμείνει απλώς ιδέα) είχε ο σύλλογος «European Paratroopers». Η συγκεκριμένη ομάδα ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών προγραμματίζει εκδήλωση στην Κρήτη για να τιμηθεί η «γενναιότητα» των συμμετεχόντων στην αεροπορική εισβολή των Γερμανών (που συνάντησε ηρωική αντίσταση από τους ντόπιους).

Η σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για «τους πεσόντες αδελφούς μας, οι οποίοι επιτυχώς έφεραν εις πέρας την πρώτη στρατηγική αεραπόβαση της Ιστορίας καθώς συμπληρώνονται ακριβώς 80 χρόνια από την στιγμή που οι επίλεκτοι του Γ’ Ράιχ πήδηξαν και κατέλαβαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αξία τους».

Μάλιστα οι εκδηλώσεις που σχεδιάζονται για το διάστημα 17-23 Μαΐου θα περιλαμβάνουν ρίψεις αλεξιπτωτιστών και ξενάγηση στο γερμανικό νεκροταφείο και Μουσείο.

Όπως είναι εύλογο, η γνωστοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας (για την οποία δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπάρχει επίσημη άδεια) έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Κρήτη.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέλους της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, Αριστομένη Συγγελάκη.

Αυτή αναφέρει συγκεκριμένα:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ