Συνδεθείτε μαζί μας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πύργος το Άιφελ: Το “στολίδι” του Παρισιού ανοίγει ξανά για τους επισκέπτες του

Από την 1η Ιουνίου που ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων έχουν πουληθεί 70.000 εισιτήρια για επισκέψεις

Μετά από εννέα μήνες, ο Πύργος του Άιφελ ανοίγει και πάλι σήμερα, στις 12:45 τοπική ώρα, για τους επισκέπτες. O Πύργος θα μπορεί να δέχεται 13.000 άτομα ημερησίως, σχεδόν τον μισό αριθμό επισκεπτών από ό,τι συνήθως, προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες για το περιορισμό του ιού.

Επιπλέον, από την επόμενη Τετάρτη οι επισκέπτες θα χρειάζεται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα τεστ κορωνοϊού. «Προφανώς είναι μια επιπρόσθετη λειτουργική επιπλοκή, αλλά είναι διαχειρίσιμη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της διαχειρίστριας εταιρείας Sete, Ζαν-Φρανσουά Μαρτέν.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουνίου που ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων και για μέχρι το τέλος Αυγούστου έχουν πουληθεί 70.000 εισιτήρια, στην πλειονότητά τους για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Οι ηλεκτρονικές κρατήσεις επιτρέπουν την παρατήρηση των πρώτων τάσεων: οι μισοί επισκέπτες αναμένεται να είναι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί εκτιμάται ότι θα είναι περισσότεροι από το συνηθισμένο, μόλις το 15% των κρατήσεων είναι από Αμερικανούς, πολύ λίγες κρατήσεις έχουν γίνει από την Ασία, ενώ δεν έχουν γίνει “σχεδόν καθόλου κρατήσεις” από Βρετανούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ