Συνδεθείτε μαζί μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεκόρ εσόδων περιμένει η FIFA

Όλα αυτά, ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ντόχα.

Η FIFA βρίσκεται σε τροχιά για έσοδα ρεκόρ, χάρη στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου) και οδεύει προς μια μακροπρόθεσμη οικονομική άνθηση χάρη.

Σήμερα, στο ετήσιο συνέδριό της στην πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα, η FIFA ανακοίνωσε ότι «βρίσκεται σε καλό δρόμο να υπερβεί τον προβλεπόμενο στόχο εσόδων των 6,44 δισεκατομμυρίων δολαρίων» για τον κύκλο 2019-2022 και ότι οδεύει προς τον συμβολικό πήχη του 7 δισεκατομμύρια δολάρια (6,3 δισεκατομμύρια ευρώ) κατά την περίοδο.

Παρά την πανδημία Covid-19 που μείωσε τα έσοδα σε 266 εκατομμύρια δολάρια το 2020, είχε ήδη πραγματοποιήσει έσοδα 6,11 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του περασμένου έτους.

«Η οικονομική θέση μας παραμένει υγιής και εύρωστη με επαρκή αποθεματικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τα οικονομικά είναι τόσο καλά που η FIFA έχει ξοδέψει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μέτρα για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19 στο ποδόσφαιρο και εξακολουθεί να έχει αυξήσει τα ταμειακά της αποθέματα κατά 21%, φτάνοντας τα 5,49 δισ. δολάρια.

Το 2021, η FIFA, της οποίας τα οικονομικά έτη διαρκούν τέσσερα χρόνια μεταξύ των Παγκοσμίων Κυπέλλων, ανέφερε έσοδα 766 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα προέρχονται από έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και το μάρκετινγκ για το επερχόμενο τουρνουά στο Κατάρ, τα οποία έχουν αυξηθεί από το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία το 2018, με τη FIFA να αναμένει «τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης να δημιουργήσουν νέο ρεκόρ», μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ