Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσίδα δημοσιογράφος με αντιπολεμικό πλακάτ, στις ειδήσεις της Ρωσικής κρατικής τηλεόρασης!

Η θαρραλέα δημοσιογράφος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών!

Η Marina Ovsyannikova είναι δημοσιογράφος στο Channel One, ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά κανάλια της Ρωσίας. Είναι επίσης μία εξαιρετικά γενναία γυναίκα, η οποία μπήκε στο πλατό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και διαμαρτυρήθηκε για την εισβολή του Putin στην Ουκρανία.

«Σταματήστε τον πόλεμο. Όχι στον πόλεμο», φώναξε. «Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Σας λένε ψέματα εδώ», έγραφε το πανό που κρατούσε, με υπογραφή στα αγγλικά, Russians Against War (Oι Ρώσοι κατά του πολέμου).

Η εκφωνήτρια του δελτίου συνέχισε να διαβάζει τα νέα από το autocue, μιλώντας δυνατότερα σε μία προσπάθεια να καλύψει τη φωνή της Ovsyannikova, όμως ήταν αδύνατο. Όλοι είδαν τη διαμαρτυρία της, όλοι την άκουσαν για αρκετά δευτερόλεπτα, πριν το κανάλι προβάλλει ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.

Η Ovsyannikova δημοσίευσε επίσης ένα δικό της βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην ομάδα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info, στο οποίο εξέφρασε την οργή και την ντροπή της που εργαζόταν στο Channel One, διαδίδοντας «την προπαγάνδα του Κρεμλίνου».

«Δυστυχώς, για πολλά χρόνια, εργαζόμουν στο Channel One και διέδιδα την προπαγάνδα του Κρεμλίνου, ντρέπομαι πολύ τώρα. Ντρέπομαι που μου επιτρεπόταν να λέω ψέματα από την τηλεόραση. Ντρέπομαι γιατί επέτρεψα την αποβλάκωση του ρωσικού λαού. Ήμασταν σιωπηλοί το 2014, όταν άρχισαν όλα. Δε βγήκαμε να διαδηλώσουμε όταν το Κρεμλίνο δηλητηρίασε τον Navalny», είπε.

Φορώντας ένα κολιέ στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, εξήγησε ότι ο πατέρας της είναι Ουκρανός και η μητέρα της Ρωσίδα.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι ένα έγκλημα και η Ρωσία, ο θύτης. Η ευθύνη αυτής της αγριότητας βρίσκεται στους ώμους ενός μόνο ανθρώπου: του Vladimir Putin».

Στη συνέχεια, η Ovsyannikova ενθάρρυνε τους συμπολίτες της να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία της. «Μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε αυτήν την τρέλα. Πηγαίνετε στις διαδηλώσεις. Μη φοβάστε τίποτα. Δεν μπορούν να μας φυλακίσουν όλους», τόνισε.

Η ίδια, συνελήφθη σχεδόν αμέσως. Είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως 15 έτη, εξαιτίας νέας νομοθεσίας που καθιστά παράνομη τη διάδοση fake news για το ρωσικό καθεστώς – δηλαδή της αλήθειας, η οποία δε συμφωνεί με την προπαγάνδα του Κρεμλίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ