Συνδεθείτε μαζί μας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο της τραγωδίας στο Μάτι

Τα δύο κόμματα εισήλθαν σε αντιπαράθεση με αφορμή τα τρία χρόνια που πέρασαν από τη τραγωδία στο Μάτι

Σε αντιπαράθεση εισήλθαν τα δύο κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την θλιβερή επέτειο των τριών ετών από την τραγωδία στο Μάτι. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε την τότε αντιπολίτευση υπό τον κ. Μητσοτάκη για λαϊκισμό και πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας, με τη Νέα Δημοκρατία να απαντά ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του θράσους και πως η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει αυτή την μέρα, τουλάχιστον να δείξει σεβασμό στη μνήμη των νεκρών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από πλευράς του, δήλωσε: «Συμπληρώνονται σήμερα τρία χρόνια από την εθνική τραγωδία στο Μάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν οι ζωές 103 συνανθρώπων μας. Μια τραγωδία που μένει πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων μας», αναφέρει συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής οι οποίες σε συνδυασμό με την άναρχη δόμηση μπορούν να μας φέρουν στο μέλλον αντιμέτωπους με νέες τραγωδίες. Για τον λόγο αυτό είχε ζητήσει από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να υπάρξει συνεννόηση για την κατάρτιση ολοκληρωμένο σχεδίου». «Η τότε αντιπολίτευση, υπό τον κ. Μητσοτάκη επέλεξε για μια ακόμη φορά τον λαϊκισμό και την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας με τρόπο χυδαίο». Πρόσθεσε  «Σήμερα η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προειδοποιεί ότι δεν αποκλείεται νέο “Μάτι” στο εγγύς μέλλον καθώς όπως αναφέρει η κλιματική αλλαγή μας φέρνει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα ακραίων δασικών πυρκαγιών, οι οποίες εύκολα μπορούν να ξεπεράσουν τις δυνατότητες καταστολής. Ειδικότερα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η προσομοίωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου έδειξε ακραία συμπεριφορά πυρός, με την πυρκαγιά να κατατάσσεται ως κατηγορίας 7, χαρακτηριζόμενη από συνθήκες πυροθύελλας. Δηλαδή πυρκαγιά που είναι αδύνατον να ελεγχθεί». «Δεν περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη για την τότε συμπεριφορά του. Δυστυχώς δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία των πολιτικών». «Αναμένουμε όμως να προχωρήσει έστω και τώρα στην ανάληψη συγκεκριμένης δράσης για την αντιμετώπιση, όσο είναι δυνατόν, των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και στη χώρα μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΖΑ.

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της ανέφερε: «Η σημερινή θλιβερή επέτειος από την τραγωδία στο Μάτι δεν είναι μέρα κομματικής αντιπαράθεσης αλλά ημέρα πένθους και περισυλλογής. Γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά σε ευθύνες, τις οποίες άλλωστε διερευνά η δικαιοσύνη και μίλησε μόνο για την ανάπλαση της περιοχής». Στη συνέχεια, δήλωσε όσων αφορά την αντιπολίτευση ότι: «Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του θράσους. Καλούν για συγγνώμη για τις εγκληματικές αμέλειες ή μήπως για τις στημένες συνεντεύξεις με τους δορυφορικούς χάρτες και το θέατρο που έπαιζαν ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του, όταν ήξεραν ότι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κι ότι η φωτιά έχει σβήσει και ρωτούσαν πότε θα πετάξουν τα αεροπλάνα;». Τέλος υπογράμμισε: «”Ψάχνω να βρω λάθος αλλά δεν βρίσκω”, έλεγαν αμέσως μετά την τραγωδία. Δεν περιμέναμε ούτε τώρα ότι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οφείλουν όμως τουλάχιστον να δείχνουν σεβασμό στη μνήμη των νεκρών συνανθρώπων μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΠΟΛΙΤΙΚΗ