Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του Μαραντόνα

Αντιφάσεις πιθανές να οδηγήσουν τους εισαγγελείς να αλλάξουν τις κατηγορίες

Αρκετούς μήνες μετά τον θάνατο του θρύλου της μπάλας, Ντιέγκο Μαραντόνα, διέρρευσε στον Τύπο της Αργεντινής η ιατροδικαστική έκθεση.

Αυτό που προκάλεσε σοκ ήταν ότι αρχικά οι κατηγορίες ήταν για ιατρική αμέλεια, ωστόσο φαίνεται πως αυτό μάλλον δεν ισχύει και πλέον μιλάμε για ανθρωποκτονία με δόλο.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η «Clarin», η οποία υπενθυμίζεται πως ήταν το πρώτο Μέσο που ανέφερε τον θάνατο του, υπάρχουν αρκετές αντιφάσεις στις μαρτυρίες των γιατρών. Συγκεκριμένα, το ιατρικό συμβούλιο υποστήριξε πως ο Μαραντονα πέθανε μεταξύ 4 και 6 π.μ., δηλαδή στη διάρκεια του ύπνου του, αλλά η νοσοκόμα Νταϊάνα Μαδρίδ και ο Ρικάρντο Αλμιρόν, είχαν πει στους ανακριτές ότι ήταν ζωντανός όταν τον έλεγξαν το πρωί.

Οι αντιφάσεις αυτές είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν τους εισαγγελείς να αλλάξουν τις κατηγορίες «ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από ιατρική αμέλεια» σε «εγκατάλειψη ενός ατόμου που βρίσκεται σε κίνδυνο» και «ανθρωποκτονία με δόλο». Κάπως έτσι, οι επτά κατηγορούμενοι αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης από 15 εως 25 έτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ