Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΟΣΜΟΣ

Σώθηκε κάνοντας το σήμα της κακοποίησης μέσα από κινούμενο αυτοκίνητο

Είχε απαχθεί και σώθηκε

Μια 16χρονη απαχθείσα έφηβη από τις ΗΠΑ σώθηκε όταν έκανε τη χειρονομία της κακοποίησης, που έχει γίνει γνωστή μέσω του Tik Tok, για να τραβήξει την προσοχή ενός μοτοσικλετιστή.

Στις 4 Νοεμβρίου, η 16χρονη βρισκόταν μέσα σε όχημα σε λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας του Κεντάκι και ένας οδηγός μοτοσικλέτας αντιλήφθηκε πως η κοπέλα έκανε με το χέρι της το σήμα που είναι γνωστό στο TikTok ότι συμβολίζει την ενδοοικογενειακή βία: δίπλωσε τον αντίχειρά στην παλάμη της και στη συνέχει έκλεισε τα υπόλοιπα δάχτυλα πάνω από τον αντίχειρα.

Ο δικυκλιστής ειδοποίησε τους αστυνομικούς λέγοντας πως η έφηβη φαινόταν βαθιά προβληματισμένη.

Αστυνομικοί έστησαν μπλόκο ενώ ο οδηγός επιχειρούσε να βγει από τη λεωφόρο. Ο 61χρονος οδηγός, ονόματι Τζέιμς Μπρικ, συνελήφθη. Είχε απαγάγει την κοπέλα από το σπίτι της στη Νότια Καρολάινα και την πήγαινε στο Οχάιο. Η έφηβη βρίσκεται ξανά μαζί με την οικογένειά της.

Η χειρονομία για την ενδοοικογενειακή βοήθεια δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Γυναικών του Καναδά με στόχο οι γυναίκες να καλούν διακριτικά σε βοήθεια χωρίς να γίνονται αντιληπτές από τους κακοποιητές τους, οι οποίοι συχνά βρίσκονται στον ίδιο χώρο με εκείνες.

Πηγή: abc7chicago.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΚΟΣΜΟΣ