Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση σε πάνω από 100 νεκρά σώματα

Ο 67χρονος Ντέιβιντ Φούλερ παραδέχθηκε από δολοφονίες γυναικών, 34 χρόνια πριν, έως εκατοντάδες σεξουαλικές κακοποιήσεις νεκρών σωμάτων.

Μετά την ανατριχιαστική παραδοχή ενός ηλεκτρολόγου για την σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον 100 πτωμάτων σε νεκροτομεία νοσοκομείων όπου εργαζόταν, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει ανεξάρτητη έρευνα για το περιστατικό.

Πρόκειται για τον 67χρονο Ντέιβιντ Φούλερ, ο οποίος παραδέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το 1987 είχε δολοφονήσει δύο γυναίκες και ότι αμέσως μετά προχώρησε σε σεξουαλικές ενέργειες σε βάρος τους.

Ύστερα από έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του δράστη για τη συλλογή στοιχείων σχετικών με τους θανάτους των δύο γυναικών, ανακάλυψαν έκπληκτοι περίπου 4.000.000 εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης, στις οποίες περιλαμβάνονταν βιντεοσκοπήσεις που φαινόταν ο ίδιος να κακοποιεί πτώματα σε μια περίοδο 12 ετών σε δύο νοσοκομεία της νοτιοανατολικής Αγγλίας.

«Οι αξιωματικοί βρήκαν τραγικά στοιχεία για 100 θύματα», είπε στους νομοθέτες ο υπουργός Υγείας Σαγίντ Τζαβίντ. «Η έρευνα θα εξετάσει τις συνθήκες γύρω από τα αδικήματα που διαπράχθηκαν στο νοσοκομείο», είπε και εξέφρασε την θλίψη του για τις αποτρόπαιες ενέργειες του 67χρονου προς τους φίλους και τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Φούλερ ομολόγησε την ενοχή του την περασμένη Πέμπτη για τη δολοφονία της 25χρονης Γουέντι Νελ και της 20χρονης Καρολάιν Πιρς, δύο διαφορετικά περιστατικά επιθέσεων στην πόλη Τάνμπριτζ Γουέλς πριν από 34 χρόνια.

Νωρίτερα, παραδέχθηκε ότι βιντεοσκοπούσε τις σκηνές από τις στιγμές που κακοποιούσε σεξουαλικά πτώματα σε νοσοκομεία που εργαζόταν για συνολικά 12 χρόνια, από το 2008. Οι ηλικίες των θυμάτων ποικίλουν, καθώς ανάμεσα τους υπάρχουν τόσο ανήλικα άτομα -τρία παιδιά κατώ των 18 ετών- όσο και πολλά ακόμη μεγαλύτερα των 85 ετών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΚΟΣΜΟΣ