Συνδεθείτε μαζί μας

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα …εννιάμερα του Σαμαρά

Ρητορικά ερωτήματα

Τη παλιά καλή εποχή όταν ο κόσμος μας ήταν αυθεντικός και όχι το σημερινό ρημαδιό των ψεύτικων αντιγραφών και των χειρίστου είδους προτύπων ο θυμόσοφος λαός μας χρησιμοποιούσε αρκετά το νούμερο 9.

Γι αυτό άλλωστε έχουμε και τα εννιάμερα του μακαρίτη που άλλος μπαίνει μές το σπίτι, έχουμε του κώλου τα εννιάμερα, τα εννιάμερα της Παναγίας και σήμερα κάνουμε τα εννιάμερα του πατρός και του υιού Σαμαρά από την αποπομπή τους από τον ΟΦΗ.

Το μόνο που δεν συνάδει με το 9 στον ΟΦΗ είναι το ΔΣ που είναι επταμελές τυπικά, αλλά ουσιαστικά δικέφαλος αετός.

Α` Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος: Μηνάς Λυσάνδρου

Γ` Αντιπρόεδρος: Ηλίας Πουρσανίδης

Και ακόμα αυτή η φανέλα με το νούμερο 9 που είναι τόσο ακριβή που οι φίλαθλοι του ΟΦΗ τη βλέπουν αξιόλογη μόνο στο αντίστοιχο βιβλίο του Μένη Κουμανταρέα.

Δεν έχω γράψει καθόλου για τον ΟΦΗ από την έναρξη της φετινής χρονιάς για πολλούς λόγους. Και ποιος είμαι εγώ άλλωστε να ομιλώ για τον ΟΦΗ. Υπάρχουν πλέον τα social media που ο καθένας έχει την άποψη του, υπάρχει η διοίκηση που έχει τη δική της, υπάρχουν δημοσιογράφοι που ακολουθούν με πολύ όμορφο τρόπο τη γραμμή της ΠΑΕ, υπάρχουν άνθρωποι που καταδικάζουν μέσα από την αντικειμενική τους πένα!! την όποια διαφορετική άποψη-θέση-κρίση στο νέο οικοδόμημα της τελευταίας τετραετίας, και μάλιστα πολλές φορές με χυδαίο λόγο αν και κάποιοι λειτουργοί του τύπου.

Τέλος πάντων για να μην σας κουράσω, εδώ απλά θα γράψω κάποιες σκέψεις μου,κάποιες απορίες μου, που απλά επειδή μεγαλώνω και ξεχνάω να τις έχω και κάπου γραμμένες να τις θυμάμαι αργότερα. Δεν τα γράφω ούτε για να μνημονεύσω αλλά ούτε και για να υπονομεύσω κανένα, είτε είναι από αυτούς που έφυγαν είτε είναι από αυτούς που μένουν.

Άλλωστε ούτε στον στενό κύκλο κανενός είμαι , ούτε θέλω να μπω και όλοι μου είναι απλώς γνώριμοι από την επαγγελματική τους ιδιότητα σε σχέση με το ποδόσφαιρο και τίποτα παραπάνω.

Σκέφτομαι λοιπόν, με το μικρό μου το μυαλό, και ενίοτε έχω και ρητορικά ερωτήματα.

Εννέα μέρες χωρίς τους Σαμαράδες τι είδαμε:

Πρόσληψη Νίκου Κουνδουράκη στη θέση του εργοφυσιολόγου και προπονητή φυσικής κατάστασης.

Απόλυση Αλέξη Αλεξούδη από το τμήμα scouting

Εντάσσεται στο ιατρικό τιμ ο Μανώλης Κρουσταλλάκης

Σταματάει η συνεργασία με τον Δημήτρη Μπακαρό.

Στις 14/9 έρχεται στο Ηράκλειο και υπογράφει ο επιθετικός Guerrero

Στις 15/9 έρχεται στο Ηράκλειο και υπογράφει ο επιθετικός Μπιφουμά

Στις 17/9 έρχονται 2 ταλέντα από τη Σαουδική Αραβία για την Κ19 στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών για την ανάπτυξη ποδοσφαιρικών ταλέντων από τη Σαουδική Αραβία.

Ο Γιάννης Σαμαράς για τί από όλα αποφάσιζε? Για όλα? Και για τον βοηθό ιατρού και για τον εργοφυσιολόγο? Για τί τελικά ήταν υπεύθυνος εκτός από τις μεταγραφές?

Κι αν ήταν και για άλλα θέματα εκτός των ποδοσφαιριστών τι αρμοδιότητα έχει ο καθένας στην ομάδα?

Οι μεταγραφές ήταν θέμα αποκλειστικό Γιάννη Σαμαρά? Αν ναι γιατί έφυγε ο Γιώργος Σαμαράς?Αν όχι γιατί έφυγε ο Γιώργος και όχι και κάποιος άλλος?

Ο Νιόπλιας έχει λόγο στις προσθαφαιρέσεις παικτών? Αν ναι μόνο σε θέσεις ή και ονόματα που θέλει και δε θέλει?

Αν ένας υπάλληλος που διαχειρίζεται τις μεταγραφές έχει εντολή από τον ιδιοκτήτη να παίρνει ελεύθερους ,δανεικούς ή μεταγραφές με οικονομικό όριο-ταβάνι που κάνει ανέφικτη την εισροή ικανών παικτών, ποιος φταίει αυτός ή ο ιδιοκτήτης που καθορίζει τα ποσά.

Είχε το οικονομικό ελεύθερο ο Σαμαράς να διαπραγματευθεί και να πάρει ότι θέλει οικονομικά? ΠΟΙΟ ήταν το ταβάνι?

Γιατί τα λεφτά του Φιγκειρέδο δεν πήγαν ούτε στο 20% σε μεταγραφή αντίστοιχου επιθετικού? Ποιος φταίει?

Τα λεφτά του Επασί σε ποια μεταγραφή πήγαν?

Γιατί ο ΟΦΗ παίρνει μόνο ελεύθερους και δανεικούς ποδοσφαιριστές κατά 90%?

Ο Γκερέρο και ο Μπιφουμά είναι επιλογές που είχαν δουλευτεί από τον Σαμαρά ή η νέα κατάσταση τους επέλεξε? Κι αν ναι ποιος επιλέγει τώρα.

Ποιος ή ποιοι κάνουν την δουλειά του Σαμαρά τώρα?

Αλήθεια ο Γιώργος Σαμαράς τι ακριβώς έκανε ως β΄αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ και ποιος κάνει τώρα την δουλειά του?

Ο Λυσάνδρου, ο Νιόπλιας, ο Πουρσανίδης ή ο Μπούσης αποφασίζει για τις μεταγραφές?

Γιατί ο ΟΦΗ είναι η μοναδική ομάδα που δεν αναφέρει ποσά μεταγραφών είτε αυτών που έρχονται είτε αυτών που έφυγαν? Και δε το λέω για το ταμείο της ομάδας αλλά για να ξέρει ο κόσμος για την επιτυχία ή την αποτυχία της μεταγραφής βάσει της απόδοσης του παίκτη στο γήπεδο.

Αλλιώς κρίνεις το παλτό των 20.000 κι αλλιώς των 100.000. Έτσι κρίνονται κι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις.Δεν περιμένει ο κόσμος απόδοση 8 από ένα παίκτη που έχεις πάρει ελεύθερο για να παίζει στο 5.

Γιατί έφυγε ο Γρηγόρης Τσινός, ποιος ο πραγματικός λόγος και ποιος τον έδιωξε.

Γιατί οι παράγοντες του ΟΦΗ αλλά και τα δημοσιογραφικά τους τσιράκια τσατίζονται όταν γίνει μια ερώτηση που δεν τους αρέσει ή όταν υπάρξει κριτική εκτός γραμμής?

Γιατί σταμάτησαν από το δεύτερο χρόνο οι συνεντεύξεις τύπου με τη διοίκηση (τελευταία επί εποχής Σίμου) και γίνεται μόνο ένα τραπέζι με δημοσιoγράφους για μια κουβέντα εφ όλης της ύλης αλλά και off the record.

Υπάρχει οικονομική ρευστότητα όχι μόνο για μεταγραφές αλλά και πληρωμή -εξόφληση μέχρι σήμερα των υποχρεώσεων προς όλους?

Τα ετήσια συμβόλαια των διοικούντων – στελεχών υπερβαίνουν ετήσια συμβόλαια πολλών ή ελάχιστων παικτών?

Τι να κάνω που αναρωτιέμαι βρε παιδιά, δε ξέρετε το ανέκδοτο με το μπαμπά που τον ρωτάει το παιδί του, δεν του απαντάει τίποτα κι όταν επεμβαίνει η μαμά για να σταματήσει της λέει άστο το παιδί να ρωτάει  να μαθαίνει. Έτσι κι εγώ.

Δεν ζητάω απαντήσεις γιατί κάνω ρητορικές ερωτήσεις.

ΥΓ1 Δεν παίρνω θέση τώρα ούτε για τους Σαμαράδες, ούτε για τον Μπούση ούτε για κανένα από τη διοίκηση απλά πατάμε τη τετραετία.

ΥΓ2 Έχω ζήσει όλες αυτές τις κάκιστες περιόδους με τις ανύπαρκτες και προσωποπαγείς διοικήσεις  στην και καλά ….μετά Βαρδινογιάννη εποχή. Και βέβαια όλη την εποχή Βαρδινογιάννη με τους υπαλλήλους του στη διοίκηση του ΟΦΗ. Δεν είναι ώρα για να μπω σε συγκρίσεις, παρά του ότι, πολλά μου τη θυμίζουν αν εξαιρέσεις το λογικό πάρε δώσε παικτών και βαθμών στους αγωνιστικούς χώρους λόγω των συγγενών και των συγκοινωνούντων δοχείων ενίοτε.

ΥΓ3 Οι Σαμαράδες έφυγαν το βαθύ λαρύγγι έμεινε.

 

 

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΑΠΟΨΕΙΣ