Συνδεθείτε μαζί μας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τι θα δούμε στις Τελετές έναρξης και λήξης

Ο μεγάλος «απών» από τη φετινή διοργάνωση είναι ο κόσμος

Oι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν σε 41 γήπεδα και εγκαταστάσεις. Τόσο η τελετή έναρξης όσο και λήξης θα πραγματοποιηθούν στο ολοκαίνουργιο Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας, στο Τόκιο (80.000 θεατών). Τον Μάιο του 2015 ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση του παλιού σταδίου, με τις εργασίες του νέου γηπέδου να ολοκληρώνονται τον Νοέμβριο του 2019.

Ο μεγάλος «απών» από τη φετινή διοργάνωση είναι ο κόσμος, καθώς όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς παρουσία θεατών. Το ίδιο θα γίνει και στις δύο τελετές.

Η τελετή έναρξης των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 23 Ιουλίου, ενώ εκείνη της λήξης θα γίνει στις 8 Αυγούστου. Να τονίσουμε, πως τα αθλήματα, ποδόσφαιρο γυναικών και ποδόσφαιρο ανδρών, αλλά και εκείνα της κωπηλασίας και σκιφ ανδρών και γυναικών θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη 21 του μήνα, δηλαδή δύο ημέρες πριν την τελετή έναρξης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην έναρξη θα δούμε αρκετά events με βάση την ιαπωνική κουλτούρα. Παράλληλα, η κύρια και βασική ιδέα θα περιστρέφεται γύρω από την πανδημία και τα όσα όσα έχει βιώσει η ανθρωπότητα όλο αυτό το διάστημα με τον κορωνοϊό, θέλοντας έτσι να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας, συμπόνοιας αλλά και μια αίσθηση ελπίδας για το μέλλον με μότο «Ενωμένοι από τα συναισθήματα».

Στην τελετή λήξης θα γίνει μια ειδική μνεία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 24 Αυγούστου και πάλι στο Τόκιο. Παράλληλα, η Ιαπωνία θα παραδώσει την «σκυτάλη» στη Γαλλία και το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ