Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον τρεις μήνες εκτός ο Ντέιβις

Κακά νέα για τον Καναδό, ταχύ αμυντικό.

Η περιπέτεια του Αλφόνσο Ντέιβις με τον κορονοϊό αποδείχθηκε πιο σοβαρή από το αναμενόμενο, καθώς ο Καναδός αριστερός μπακ διαγνώσθηκε με μυοκαρδίτιδα και το άμεσο μέλλον του στην ενεργό δράση βρίσκεται στον «αέρα».

Η φλεγμονή στον καρδιακό μυ που εμφανίστηκε σε συνέπεια της νόσησής του από την Covid-19 είχε αποτέλεσμα να σταματήσει ξαφνικά τις προπονήσεις με τους Βαυαρούς και πλέον, το πιθανότερο σενάριο είναι η αποχή από κάθε δραστηριότητα για τους επόμενους τουλάχιστον τρεις μήνες, που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα επιστρέψει πριν τη νέα σεζόν.

Αυτό συνιστά ο εγκεκριμένος Γερμανός καρδιολόγος, Φλόριαν Στράουμπε, ο οποίος εξήγησε μέσω του γερμανικού Μέσου, DPA, πως ο 21χρονος μπακ της Μπάγερν δεν θα πρέπει καν να επιστρέψει σταδιακά στις προπονήσεις, ακόμη κι αν δεν νιώθει το παραμικρό σύμπτωμα αδυναμίας κι έχει επανέλθει πλήρως από τον κορονοϊό.

«Σε περίπτωση που η μυοκαρδίτιδα προκύπτει μετά από μόλυνση από τον κορονοϊό, η σύσταση όλων των ιατρικών φορέων είναι να παραμείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον τρεις μήνες».

Ανάλογα επιφυλακτικοί είναι και οι συμπαίκτες του όπως και όλοι οι άνθρωποι της Μπάγερν, με τον Τόμας Μίλερ να δηλώνει χαρακτηριστικά για τον «Road Runner» της ομάδας:

«Δεν παίζεις με αυτά τα πράγματα. Ο Αλφόνσο πρέπει να σκεφτεί την υγεία του και να είναι πολύ προσεκτικός. Δεν μπορείς να το υποτιμήσεις και να σκεφτείς ότι σε λίγες μέρες θα είσαι αυτόματα καλύτερα. Επειδή τον ξέρω, νομίζω ότι είναι σημαντικό να τον κάνουμε να καταλάβει πως δεν πρέπει να παίξει με τη φωτιά στη συγκεκριμένη περίπτωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ