Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Βρέθηκε υλικό του υπόπτου για τη δολοφονία του Ντέιβιντ Άμες

Ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας δείχνει τον Αλί Χάρμπι Αλί, τον 25χρονο ύποπτο για τη δολοφονία του 69χρονου Βρετανού βουλευτή, να φεύγει από το σπίτι του σε μια εύπορη περιοχή του Βόρειου Λονδίνου.

Κρατώντας ένα ογκώδες σακίδιο, κατευθύνεται προς το σταθμό Gospel Oak στις 8.44 το πρωί της Παρασκευής. Τρεις ώρες αργότερα έφτασε στο Έσεξ όπου ο Σερ Ντέβιντ Άμες μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.

Από το Gospel Oak, ο Αλί πιστεύεται ότι ταξίδεψε προς το ανατολικό Λονδίνο στο υπόγειο δίκτυο προτού μεταβεί σε μια κύρια σιδηροδρομική γραμμή για το Leigh-on-Sea.

Το ταξίδι διάρκειας περίπου 90 λεπτών σημαίνει ότι θα μπορούσε να είχε φτάσει στην περιοχή μέχρι τις 10.30 το πρωί – μιάμιση ώρα πριν ο βουλευτής δεχθεί επίθεση στην εκκλησία Belfairs Methodist στο Leigh-on-Sea.

Η αστυνομία έλαβε το βίντεο το Σάββατο από ένα κατάστημα κοντά στο σπίτι που ο ύποπτος πιστεύεται ότι μοιραζόταν με τη θεία και τα ξαδέλφια του. Ο υπεύθυνος του καταστήματος είπε ότι τον επισκέφτηκε χθες ένας ντετέκτιβ που ερευνούσε τη δολοφονία και του ζήτησε να ρίξει μια ματιά στα πλάνα του CCTV. . «Ήθελαν να κοιτάξουν το δρόμο έξω από τις 8.30 έως τις 9 το πρωί. Μετά από λίγο ο αστυνομικός είπε ότι βρήκε αυτό που έψαχνε και πήρε το πλάνο».

Ο Αλί, που έχει χαρακτηριστεί από τις αρχές «ισλαμιστής τρομοκράτης», κρατείται από την αστυνομία ως ύποπτος για τη δολοφονία του Συντηρητικού βουλευτή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΚΟΣΜΟΣ